Hafta Sonu Özel, Kuşadası, Sığacık, Şirince Turu Tur Programı

Hafta Sonu Özel

Kuşadası, Sığacık, Şirince Turu

Meryem Ana - Efes Antik Kenti - Maket Köy – Bademler Köyü

1.Tur: 19-20 Haziran (Cumartesi-Pazar), 2.Tur: 26-27 Haziran (Cumartesi-Pazar)

Kalkış Yerleri: Tur Programından İnceleyebilirsiniz.
Gezilecek Yerler: Kuşadası - Sığacık - Şirince - Meryem Ana - Efes Antik Kenti - Maket Köy – Bademler Köyü
PROGRAM
1 Gün: Meryem Ana - Efes Antik Kenti - Şirince - Kuşadası

Sabah kahvaltısını yolumuz üzerinde (ekstra) aldıktan sonra, Meryemana Evi’ne gidiyor ve ziyaret ediyoruz. Daha sonra milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir zamanların ünlü liman kentlerinden EFES ANTİK KENTİ ’ne gidiyoruz. Rehberimiz eşliğinde kenti yakından tanıyor; Yukarı Agora (Devlet Agorası) ve Bazilika, Odeon, Prytaneion, Domitianus Tapınağı, Pollio Çeşmesi, Memmius Anıtı, Herakles Kapısı, Kuretler Caddesi, Skolastika Hamamları, Latrina, Traian Çeşmesi, Varius Hamamları, Hadrianus Tapınağı, Latrina), Mermer Cadde, Celcus Kütüphanesi, Mazeus ve Mithridates Kapısı, Agora, Büyük Tiyatro, Arkadiane Caddesi’ni görüyor ve o günleri yaşıyoruz. Cumhuriyet'in ilk yıllarında dönemin İzmir Valisi Kazım Dirik'in talimatıyla ismi Şirince olan Kırkınca ’ya sonraki durağımız oluyor. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra restorasyonu tamamlanan AZİZ YOHANNES KİLİSESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından mahsene iniyor ve Şirince’nin ünlü şarapları hakkında bilgi alıyoruz. Son olarak köy meydanı ve çarşısında alacağımız serbest zamanın ardından Şirince’ye veda ediyor ve KUŞADASI için yol alıyoruz. Otelimize yerleşerek aktivitelerinden faydalanıyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz. Konaklama otelimizde. 



2 Gün: Kuşadası – Maket Köy – Sığacık – Bademler Köyü

Sabah kahvaltımızı otelimizde alıp, otelimizin aktivitelerden faydalandıktan sonra, otelimizden ayrılarak, merkeze ulaşıyoruz. Çalıkuşu Feride’nin yaşadığı Evi’ni, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nı, Güvercinada Kalesi’ni panoramik olarak görerek, simgesi olan kuşlarla hatıra fotoğrafı çektiriyor ve kale iç yerleşimini gezmek için serbest zaman kullanıyoruz. Sonrasında aracımıza geçerek, Kuşadası’na veda ediyoruz. Ülkemizin önemli değerlerini ama farklı bakış açısı ile tanıyacağımız keyifli bir mekan ile turumuza devam ediyoruz. Emekli öğretmen Ayhan Çetin ve Nazmiye Çetin’in çocukluklarını yaşadıkları köylerindeki Anadolu yaşantısını, 1950'lerden bu yana anlatmaya çalıştıkları MAKET KÖY ’e giderek ziyaret ediyoruz. Sonrasında aracımıza geçerek,  şirin kasabamız SIĞACIK için hareket ediyoruz. KALE içinde yürüyüş yapıyor, Sığacık’ın o kendine has otantik evlerini görüyor, sokaklarında geziyor ve alışveriş için serbest zaman kullanıyoruz. Sonrasında cıvıl cıvıl kuş seslerinin yankılandığı, 81 yıllık tiyatrosu, oyuncak müzesi, 800.000 kitaplık kütüphanesiyle, pazarıyla, evleriyle, sokaklarıyla temizlikte örnek köylerimizden BADEMLER KÖYÜ ’ne gidiyoruz. “Susuz Yaz” ile gündeme gelen “Pembe Kadın” filminin de çekildiği köyde artık set de oynamak için tarladan kaçan sinema ve tiyatro gönülleri olmasa da; geçmişinden bu yana yaşamına yansıttığı bu sanatçı kültürünü bizler de yaşıyoruz. Keyif, doğa ve kültürün buluştuğu turumuzu sonlandırarak, İzmir’e ulaşıyoruz. Bir dahaki GENÇAY STAR organizasyonunda buluşmak ümidi ile İzmir’e dönüyoruz.  



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Turizm Belgeli Araçlarla Ulaşım ve Çevre Gezileri
  • 1 Gece Kuşadası 'da Otel YARIM PANSİYON Konaklama
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltıları (1), Akşam Yemekleri (1)
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENÇAYSTAR Güvencesi
  • GENÇAYSTAR Hijyen Kiti
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • (+65 Yaş Üzeri +20 TL Fark öder.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Turlarda Olduğumuz Zamanlarda Alınan Yemekler
  • Akşam Yemeği Limitsiz İçki Farkı: 75 TL
  • Star İptal Güvence Paketi


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • Girne Bulvarı Acenta Önü (07:00)
  • Mavişehir Mavibahçe AVM Önü (07:10)
  • Ksk Anıt (07:15)
  • Lozan Meydanı (07:30)
  • Üçyol Meydanı (07:45)
Notlar

İptal Şartları
https://gencaystar.com.tr/haftasonu-ozel-kusadasi-sigacik-sirince-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 19.04.2024 14:00 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.