Likya Yaz Turları (Fethiye & Kaş & Kalkan & Kekova & Saklıkent & Ölüdeniz) Tur Programı

Mavi’nin Binlerce Tonunda Kalabalıklardan Uzak Bir Tatil;

L İ K Y A

Fethiye & Kaş & Kalkan & Kekova & Saklıkent & Ölüdeniz

Güzelköy – Pınarbaşı – Gökova Seyir Tepesi- Akyaka – Azmak Tekne Turu – Aşıklar Yolu – Sedir Adası – Lacivert Koy – Kedrai – Kleopatra Plajı – Kayaköy – Mavi Mağara – Kelebekler Vadisi – St. Nicholas Adası – Akvaryum Koyu – Soğuk Su Koyu – Deve Plajı
 

TUR TARİHLERİ 2 GECE 3 GÜN
Yaza Merhaba Tarihi: (1.Tur:)
- 21-23 Mayıs, 2.Tur: 04-06 Haziran, 3.Tur: 18-20 Haziran,
4.Tur: 02-04 Temmuz, 5.Tur: 30 Temmuz-01 Ağustos, 6.Tur: 13-15 Ağustos, 7.Tur: 28-30 Ağustos, 8.Tur: 10-12 Eylül, 9.Tur: 24-26 Eylül.

Kalkış Yerleri: Sabah Saat: 05.30’da GİRNE BULVARI (Acenta Önü), 05.45 ’de MAVİŞEHİR (Ege Park AVM Önü), 06.00’da BOSTANLI (İskele Önü Durakları), 06.10 ’de YUNUSLAR (Karşıyaka Yunuslar Önü), 06.20’da KARŞIYAKA (Anıt Önü), 06.45 ’de LOZAN (Atatürk Lisesi Önü), 07.00 ’da ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri Önü)
Gezilecek Yerler: Fethiye & Kaş & Kalkan & Kekova & Saklıkent & Ölüdeniz, Güzelköy – Pınarbaşı – Gökova Seyir Tepesi- Akyaka – Azmak Tekne Turu – Aşıklar Yolu – Sedir Adası – Lacivert Koy – Kedrai – Kleopatra Plajı – Kayaköy – Mavi Mağara – Kelebekler Vadisi – St. Nicholas Adası – Akvaryum Koyu – Soğuk Su Koyu – Deve Plajı
PROGRAM
1 Gün: Güzelköy – Pınarbaşı – Gökova Seyir Tepesi- Akyaka – Azmak Tekne Turu – Aşıklar Yolu – Sedir Adası – Lacivert Koy – Kedrai – Kleopatra Plajı – Fethiye

Sabah Saat: 05.30’da GİRNE BULVARI (Acenta Önü), 05.45 ’de MAVİŞEHİR (Ege Park AVM Önü), 06.00’da BOSTANLI (İskele Önü Durakları), 06.10 ’de YUNUSLAR (Karşıyaka Yunuslar Önü), 06.20’da KARŞIYAKA (Anıt Önü), 06.45 ’de LOZAN (Atatürk Lisesi Önü), 07.00 ’da ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri Önü)’den yolcularımızı aldıktan sonra Muğla ‘ya doğru hareket ediyoruz. Yolumuz üzerindeki tesiste (ekstra) olarak alacağımız kahvaltı molası sonrası, sevilen dizi film “Güzel Köylü” ‘ün çekimlerinin de yapıldığı köylerden birisi olan BOZÜYÜK ’e gidiyoruz. Sokaklarında geziyor, evlerini görüyor ve anlarımızı fotoğraflarımızda ölümsüzleştirirken, PINARBAŞI ’nın güzelliğine hayran kalıyoruz.  Bir filmin hikayesinde verdiğimiz bu kısa molanın ardından tekrar yola çıkıyor ve GÖKOVA KÖRFEZİ ’ne ulaşıyoruz. SAKAR TEPE ’den Gökova Körfezi’nin o muhteşem görüntüsünü hafızalarımıza kaydettikten sonra, AKYAKA ’ya inerek, Azmak kenarında keyifli bir öğle yemeği alıyoruz. Daha sonra doğal bir akvaryumu andıran Azmak’ta ağaçlar ve sazlıklar arasından tekne ile süzülerek keyifli bir tur yapıyoruz. Son olarak Ağa Han mimarlık ödülü alan Ula ’lı Ressam ve Sanatçı Nail ÇAKIRHAN ’ın Akyaka’ya yansıttığı eserlerini gördükten sonra, AŞIKLAR YOLU ’nda fotoğraf molası verdikten sonra yönümüzü ÇAMLIK İSKELESİ ’ne çeviriyoruz. Antik çağdaki ada ve çevresi sedir ağaçlarıyla kaplı olduğu için önceleri Kedrae / Cedrae olarak anılan şimdiki popüler ismiyle SEDİR ADASI ’na gitmek için bizi bekleyen teknemize (esktra) geçiyoruz. Kleopatra’nın burada yüzdüğü, Antonius ’un Mısır’dan gemilerle kum getirdiğine inanılan efsanesinden, KEDRAİ Antik Kenti’nin ev sahiplerine doğru tarihin derinliklerine inerken, doğanın sunduklarına hayran oluyoruz. Poseidon ’un evi LACİVERT KOY ’da yüzme molası verdikten sonra, kumların gizemini keşfedeceğimiz KLEOPATRA PLAJI ‘nda alacağımız serbest zamanla turumuzu sonlandırarak aracımıza dönüyoruz. Işık Yurdu İnsanları Likyalıların Telmessos ’u, Romalıların Uzak Diyar’ı, 1913 yılında uçağı düşürülerek şehit olan Fethi Bey’in isminin verildiği güzel ilçemiz FETHİYE için yol alıyoruz. Otelimize yerleşerek akşam yemeğimizi alıyoruz. Konaklama otelimizde.



2 Gün: Saklıkent – Kaş – Kekova

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, bugün otelden erken saatlerde ayrılıyoruz. Ülkemizin en ünlü kanyonlarından biri olma özelliği taşıyan SAKLIKENT KANYONU ‘na gidiyoruz. Buz gibi suların ve eşsiz manzaraların arasında kanyonda keyifli bir yürüyüş yapıyoruz. Buradaki turumuzun sonunda deniz manzaraları eşliğinde turkuaz rengi suların görüntüleri arasında KAPUTAJ PLAJI ‘nı görerek, KAŞ ‘da mola veriyoruz. Kahvelerimizi Meis Adası ‘na karşı yudumladıktan sonra, doğa ve kültürün bir arada harmanlandığı KEKOVA ‘nın olağanüstü, gözle görülür güzelliklerinin peşine düşüyoruz. ÜÇAĞIZ ‘dan teknelerle tura çıkma imkanı buluyoruz. (EKSTRA TEKNE TURU) KEKOVA TEKNE TURU ‘nda göreceğimiz yerler; BATIK ŞEHİR, KORSANLAR ADASI, GÖK KAYALAR koylarını kısa molalar vererek geziyoruz. Yüzme molaları ve keyifli tekne yolculuğu sonrasında bindiğimiz noktada tekneden iniyoruz. Tur aracımızdaki yerimizi aldıktan sonra FETHİYE ‘nin özgün çarşısı PASPATUR ÇARŞISI ’na gidiyoruz. Cumbalı evleri, rengarenk hediyelik eşyaları, otantik havasıyla büyüleyici atmosferine konuk oluyoruz. Dileyen yolcularımız MARİNA ’da oturup akşam çayını yudumlayabilir, ya da KORDON ’da yürüyüş yapabilir. Buluşma saatimizde aracımıza geçerek otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama FETHİYE ‘deki otelimizde.



3 Gün: Kayaköy – Ölüdeniz – Mavi Mağara- Kelebekler Vadisi – St. Nicholas Adası – Akvaryum Koyu – Soğuk Su Koyu – Deve Plajı – İzmir

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Likyalıların TEKE YARIMADASI ’nda kurduğu bir başka kent Karymlassos yani KAYAKÖY ’e gidiyoruz. Sonraki ev sahipleri Rumların LEVİSSİ, Osmanlı’nın KAYIKÖYÜ, şimdilerde terk edildiği için HAYALET KÖY olarak anılan KAYAKÖY ’ü ziyaretimizin ardından bir efsaneye doğru yol alıyoruz.  “Eski çağlarda Fethiye'den geçen gemiler açıkta demirler ve içme suyu almak üzere kıyıya sandalla çıkarlarmış. Bir gün yaşlı bir kaptanın genç ve yakışıklı oğlu su almak için koya çıktığında güzel mi güzel Belcekız 'ı görmüş.” Diye başlayan hikayenin devamını birlikte keşfe çıkıyoruz. Dünyaca ünlü ÖLÜDENİZ de bizi bekleyen teknemize (EKSTRA TEKNE TURU) geçiyoruz.  Temiz ve berrak sularına hayran kalacağımız MAVİ MAĞARA ’daki yüzme molamızla turumuza başlıyoruz. Ardından yaklaşık 80 tür kelebeğin yaşadığı M.Ö. 4.yüzyıla uzanan geçmişinin gizemine doğru yapacağımız yolculuk için KELEBEKLER VADİSİ ’ne gidiyoruz. Güzel kareler yakalama imkanı yakalayacağımız bu ziyaret sonrası batık bir şehir olan ST. NİCHOLAS ADASI ’na gidiyoruz. Zirvedeki kilisenin tarihçesini rehberimizden dinledikten sonraki durağımız AKVARYUM KOYU oluyor. Masmavi ve serin suları ile üne kavuşan koyumuz sonrası buz gibi sularından ismini alan SOĞUK SU KOYU ’na gidiyoruz. DEVE PLAJI ise son noktamız oluyor. Ardından Güzel İzmir’imiz için yola çıkıyoruz. Yolumuz üzerinde yöresel ürünlerin satışının yapıldığı YÖRÜK PAZARI ’nda ve ÇİNE ’de akşam yemeği molası verdikten sonra geç saatlerde İzmir’e ulaşıyoruz. Başka yolculuklarda yeni anılar biriktirmek dileği ile vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Turizm Belgeli Araçlarla Ulaşım ve Çevre Gezileri
  • 2 Gece Belirtilen Otel’de Yarım Pansiyon Konaklama
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltıları (2), Akşam Yemekleri (2)
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENÇAYSTAR Güvencesi
  • GENÇAYSTAR Hijyen Kiti
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • (+65 Yaş Üzeri +20 TL Fark öder.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Yolda Alınan Molalar ve Öğle Yemekleri
  • Tekne Turları ve Ekstra Olduğu Belirtilen Hizmetler
  • Star İptal Güvence Paketi


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • Otobüs Güzergahı (İzmir Dışı) (00:00)
  • Girne Bulvarı Acenta Önü (05:30)
  • Mavişehir Mavibahçe AVM Önü (05:45)
  • Bostanlı İskele Önü (06:00)
  • Ksk Yunuslar (06:10)
  • Ksk Anıt (06:20)
  • Lozan Meydanı (06:45)
  • Üçyol Meydanı (07:00)
Notlar
  • Otelde SPA alanlarında otelin belirlediği sayılar dışında giriş mümkün değildir. Acentamızın bir insiyatifi bulunmamaktadır.
  • Çocuk indirimlerimiz bir odada konaklayan 2 yetişkin ile birlikte sağlanır. 1 Yetişkin yanında çocuk indirimi verilmemektedir. 1 Oda da sadece 1 çocuk için indirim sağlanmaktadır.
  • 1 Oda için 3. Kişi ek yatak olabilir, orijinal yatak sözü verilmemektedir. Ancak otelin müsaitliğine göre rica edilebilir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • Turlarımız otobüs ile gerçekleştiği için turun çıkışı için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile acentamız turu iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda ödenen ücret ödendiği şekilde iade edilecektir.
  • Tüm yolcularımızı araca bindikleri noktaya bırakıyoruz. Ayrıca duraklama yapılmamaktadır.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://gencaystar.com.tr/likya-yaz-turlari-fethiye-kas-kalkan-kekova-saklikent-oludeniz
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 29.03.2024 04:41 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.