23 Nisan, Datça Konaklamalı, Datça & Marmaris Turu Tur Programı

23 NİSAN TATİLİ ÖZEL

DATÇA & MARMARİS TURU

Güzel Köy ve Pınarbaşı, Akyaka, Hisarönü Körfezi, Kızkumu, Bayır Köyü, Datça, Eski Datça, Bağevi, Reşadiye, Kızlan, Tarihi Değirmenler, Datça Merkez, Köyceğiz, Dalyan, İztuzu Plajı, Yuvarlakçay

DALYA RESORT HOTEL, HER ŞEY DAHİL KONAKLAMALI

23 NİSAN TATİLİNE ÖZEL
23-25 NİSAN 2021 2 GECE 3 GÜN

Kalkış Yerleri: Sabah Saat: 05.30’da GİRNE BULVARI (Acenta Önü), 05.45 ’de MAVİŞEHİR (Ege Park AVM Önü), 06.00’da BOSTANLI (İskele Önü Durakları), 06.10 ’de YUNUSLAR (Karşıyaka Yunuslar Önü), 06.20’da KARŞIYAKA (Anıt Önü), 06.45 ’de LOZAN (Atatürk Lisesi Önü), 07.00 ’da ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri Önü)
Gezilecek Yerler: Güzelköy, Akyaka, Hisarönü Körfezi, Kızkumu, Bayırköyü, Datça, Datça Merkez, Köyceğiz, Dalyan, İztuzu Plajı, Yuvarlakçay
PROGRAM
1 Gün: Güzel Köy ve Pınarbaşı, Akyaka, Hisarönü Körfezi, Kızkumu, Bayır Köyü, Datça

Sabah Saat: 05.30’da GİRNE BULVARI (Acenta Önü), 05.45 ’de MAVİŞEHİR (Ege Park AVM Önü), 06.00’da BOSTANLI (İskele Önü Durakları), 06.10 ’de YUNUSLAR (Karşıyaka Yunuslar Önü), 06.20’da KARŞIYAKA (Anıt Önü), 06.45 ’de LOZAN (Atatürk Lisesi Önü), 07.00 ’da ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri Önü)’den yolcularımızı aldıktan sonra Muğla ‘ya doğru hareket ediyoruz. Yolumuz üzerindeki tesiste (ekstra) olarak alacağımız kahvaltı molası sonrası, sevilen dizi film “Güzel Köylü” ‘ün çekimlerinin de yapıldığı köylerden birisi olan BOZÜYÜK ’e gidiyoruz. Sokaklarında geziyor, evlerini görüyor ve anlarımızı fotoğraflarımızda ölümsüzleştirirken, PINARBAŞI ’nın güzelliğine hayran kalıyoruz.  Bir filmin hikayesinde verdiğimiz bu kısa molanın ardından tekrar yola çıkıyor ve GÖKOVA KÖRFEZİ ’ne ulaşıyoruz. SAKAR TEPE ’den Gökova Körfezi’nin o muhteşem görüntüsünü hafızalarımıza kaydettikten sonra, AKYAKA ’ya inerek, Azmak kenarında keyifli bir öğle yemeği alıyoruz. Daha sonra doğal bir akvaryumu andıran Azmak’ta ağaçlar ve sazlıklar arasından tekne ile süzülerek keyifli bir tur yapıyoruz. Son olarak Ağa Han mimarlık ödülü alan Ula ’lı Ressam ve Sanatçı Nail ÇAKIRHAN ’ın Akyaka’ya yansıttığı eserlerini gördükten sonra yönümüzü, Dünyanın İncisi MARMARİS ’e çeviriyoruz. KEÇİ, YILDIZ ve BEDİR ADALARI ’nın güzelliklerinin eşlik ettiği körfezin o güzel manzarasına “Merhaba!” diyerek hatıra karelerimizi aldıktan sonra suları ile ünlü İÇMELER solumuzda bırakarak HİSARÖNÜ KÖRFEZİ ’ne ulaşıyoruz. Karadan yapacağımız mavi turumuzla ülkemizin güzelliklerine bir kez daha aşık olurken, KIZKUMU ’ndaki güzel prenses ve balıkçının aşkına yelken açıyoruz. “Acaba böyle bir efsane yaşanmış mıdır?” diye düşünürken, kendimizi yıllara meydan okuyan asırlık çınarın altında buluveriyoruz. BAYIR KÖYÜ ‘nün sıcacık ortamında çaylarımızı içiyor ve köyün o mis gibi çam kokan havasını içimize çekiyoruz. Ardından bir yanımızda Ege Denizi, diğer yanımızda Akdeniz yarımadaya olan yolculuğumuza başlıyoruz. Ünlü Coğrafyacı Strabon “Tanrı, çok sevdiği kulunun uzun ömürlü olmasını isterse, Datça’ya gönderir” deyişinin üzerinden yıllar geçse de güzelliğini, İNSANOĞLU ’na rağmen koruyan yarımadanın doğası karşısında bizler de büyüleniyoruz. Zahmetli yollarından yol alırken bir başka Ünlü, Şair Can Yücel’e de hak vermeden geçemiyoruz.  “Denizi ayrı deniz, havası ayrı hava!” ve “İyi ki gelmişiz!” diyerek yarımadanın ünlü noktalarından Taşlık Plajını yamacındaki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: Eski Datça, Bağevi, Reşadiye, Kızlan, Tarihi Değirmenler, Datça Merkez

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, ESKİ DATÇA ’ya ulaşıyor ve “Mekanım Datça olsun!..” diyen ünlü şairimiz Can Yücel’in evini görüyoruz. Taş evlerini, sokaklarını dolaştığımız Eski Datça’dan sonra DATÇA BAĞ EVİ ’ne misafir oluyoruz. Antik dönemde şaraplarıyla ünlü Datça’nın, geçmişten gelen birikimlerinin sonucu bağcılık ve şarap kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalıyoruz. Daha sonra eski adıyla ELAKİ şimdiki ismiyle REŞADİYE ’ye gidiyoruz. Sivil mimarinin en güzel örnekleri, zeytinleri, begonvilleri, bademleri, kahvehanesindeki yaşlıları ile küçük ama şirin köy ziyaretimiz sonrası KIZLAN DEĞİRMENLERİ ’ne gidiyoruz. Günümüzde işlevini yitirse de, gelenlere eskiyi hatırlatacak kadar heybetli duran değirmendeki molamızın ardından sıra DATÇA MERKEZ ’e geliyor. Kullanacağımız serbest zaman içerisinde dileyen misafirlerimiz deniz kenarında kahvelerini yudumlayabilir, dileyen misafirlerimiz de alışverişlerini yapabilirler. Ardından otelimize dönüyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz. Konaklama otelimizde.



3 Gün: Köyceğiz, Dalyan, İztuzu Plajı, Yuvarlakçay, Çine, İzmir

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Marmaris’e dönerek, sahilde marinaya doğru kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Sonrasında sığla ağaçlarının renk kattığı; şurada “bir minik “köy” ceğiz varmış!” dedirtecek kadar şirin, KÖYCEĞİZ ’de gölün kenarında kısa bir kahve molası veriyoruz. Sonraki noktamız; Muğla’nın gizli cenneti YUVARLAK ÇAY oluyor. Sandras Dağları’nın kar sularının getirdiği serinliği ile doğanın tüm güzelliklerini sunduğu bu vadide, tertemiz havası ile adeta büyüleniyoruz. Belki de çocukluk yıllarımızın özlemi ile çayın üzerindeki salıncakta sallanarak, hoşça vakit geçirdiğimiz bu doğa harikası mekandan ayrılarak, son noktamız olan DALYAN ‘a ulaşıyoruz. Dileyen konuklarımızla tekne turu (ekstra) yaparak doğanın sunduklarını keyifle izlemeye devam ediyoruz. Dev kaplumbağa Caretta Caretta ’ların yumurtalarını bırakmalarıyla dünyaca ünlü İZTUZU PLAJI ’na gidiyoruz. Hem tatlı hem tuzlu su, KAUNOS ANTİK KENTİ ’nin zamana meydan okuyan duruşu, kaya mezarlarının asırlar öncesinden gelen mistik görüntüsüne şahitlik ederek, labirenti andıran kanallardaki gezimizin ardından, ayrılarak, İZMİR ’e doğru yola çıkıyoruz. Her güzel filmin sonu olduğu gibi turunda sonuna gelirken, yolumuz üzerinde ÇİNE ’de yemek molası veriyor ve yolumuza devam ediyoruz. Bir başka GENÇAYSTAR organizasyonunda buluşmak dileği ile vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Turizm Belgeli Araçlarla Ulaşım ve Çevre Gezileri
  • 2 Gece Datça 'da Otel HER ŞEY DAHİL Konaklama
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltıları (2), Akşam Yemekleri (2)
  • Konsepte Dahil Olan Yerli İçkiler ve İçecekler
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENÇAYSTAR Güvencesi
  • GENÇAYSTAR Hijyen Kiti
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • (+65 Yaş Üzeri +20 TL Fark öder.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Turlarda Olduğumuz Zamanlarda Alınan Yemekler
  • Konsept Harici Belirtilen İçki ve İçecekler
  • Ekstra Olduğu Belirtilen Turlar
  • Star İptal Güvence Paketi


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Otelde SPA alanlarında otelin belirlediği sayılar dışında giriş mümkün değildir. Acentamızın bir insiyatifi bulunmamaktadır.
    • Çocuk indirimlerimiz bir odada konaklayan 2 yetişkin ile birlikte sağlanır. 1 Yetişkin yanında çocuk indirimi verilmemektedir. 1 Oda da sadece 1 çocuk için indirim sağlanmaktadır.
    • 1 Oda için 3. Kişi ek yatak olabilir, orijinal yatak sözü verilmemektedir. Ancak otelin müsaitliğine göre rica edilebilir.
    • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
    • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
    • Turlarımız otobüs ile gerçekleştiği için turun çıkışı için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile acentamız turu iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda ödenen ücret ödendiği şekilde iade edilecektir.
    • Tüm yolcularımızı araca bindikleri noktaya bırakıyoruz. Ayrıca duraklama yapılmamaktadır.
    • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

    İptal Şartları
    https://gencaystar.com.tr/23nisan-datcali-marmaris-turu
    Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
    Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
    08504412525


    Bu çıktı 20.04.2024 07:57 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.