Otobüs ile GAP & Diyarbakır Turları 2021 Tur Programı

ERKEN REZERVASYON FIRSATI
ODA BAŞI 200 ₺ İNDİRİMLİ SÜPER FİYAT!

ADIM ADIM GÜNEYDOĞU & DİYARBAKIR

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri
UNESCO DÜnya Kültür Mirası listesinde..

Diyarbakır; Gençaystar Travel programlarında..

Otobüs ile 5 Gece 6 Gün
GAP & DİYARBAKIR TURU

GÖBEKLİTEPE & ŞANLIURFA & MARDİN & MİDYAT

BU PROGRAM ‘IN AYRICALIKLARINDAN SADECE BİR KAÇI;

√ İzmir ‘den Sadece Diyarbakır Dahil Gap Programı Ayrıcalığı,
√ Bölge ‘nin En iyi 4*-5* Konaklama Tesisleri,
√ Profesyonel GAP Uzmanı Rehberler Eşliğinde
√ Mardin ‘de Merkez Konaklama Ayrıcalığı,
√ Gaziantep ‘de Otel ‘de Gurme Menüsü Ayrıcalığı.

Adana, Antakya, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep, Halfeti, Harran, Şanlıurfa, Göbeklitepe, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı, Mardin, Midyat, Hasankeyf, Diyarbakır, Kahta, Nemrut, Adıyaman, Kahramanmaraş

2021 TUR TARİHLERİ (5 GECE 6 GÜN)

1.Tur: 03-08 Nisan, 2.Tur: 11-16 Mayıs (Ramazan Bayramı), 3.Tur: 18-23 Mayıs (19 Mayıs Bayramı), 4.Tur: 05-10 Haziran, 5.Tur: 19-24 Haziran, 6.Tur: 20-25 Temmuz (Kurban Bayramı), 7.Tur: 07-12 Ağustos, 8.Tur: 21-26 Ağustos, 9.Tur: 04-09 Eylül, 10.Tur: 18-23 Eylül, 11.Tur: 09-14 Ekim, 12.Tur: 23-28 Ekim
Bu turda Erken Rezervasyon indirimimiz bulunmaktadır. Erken Rezervasyon indirimi acenta tarafından belirlenmiş kontenjan için geçerli olup, bu kontenjan bittiğinde fiyatlarımız kademeli olarak artış gösterecektir. Erken Ödeme için herhangi bir tarih bulunmayıp sadece belirli kontenjan içindir. Erken Al, Karlı Çık!
Kalkış Yerleri: Saat 17.00 ’da ÜÇKUYULAR (Opet İstasyon Karşısı), Saat: 17.30 ’de ÜÇYOL (Otobüs Ofisleri Önü), 17.45 ’de LOZAN MEYDANI (Fuar Kapısı Önü), 18.00 ’da BAYRAKLI (Bayraklı Üst Geçit Duraklar Önü), 18.15 ’de KARŞIYAKA ANIT (Karşıyaka Anıt Karşısı), 18.20 ’da KARŞIYAKA YUNUSLAR (Yunuslar Karşısı Mavi Kule Önü), 18.30 ’de MAVİŞEHİR (Mavişehir Ege Park Önü), 19.00 ‘da BORNOVA (Ege Üniversitesi Eğitim Kampüsü Önü)
Gezilecek Yerler: Adana, Antakya, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep, Halfeti, Harran, Şanlıurfa, Göbeklitepe, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı, Mardin, Midyat, Hasankeyf, Diyarbakır, Kahta, Nemrut, Adıyaman, Kahramanmaraş
PROGRAM
1 Gün: Uşak, Afyonkarahisar, Konya, Adana (Yolculuk)

Saat 17.00 ’da ÜÇKUYULAR (Opet İstasyon Karşısı), Saat: 17.30 ’de ÜÇYOL (Otobüs Ofisleri Önü), 17.45 ’de LOZAN MEYDANI (Fuar Kapısı Önü), 18.00 ’da BAYRAKLI (Bayraklı Üst Geçit Duraklar Önü), 18.15 ’de KARŞIYAKA ANIT (Karşıyaka Anıt Karşısı), 18.20 ’da KARŞIYAKA YUNUSLAR (Yunuslar Karşısı Mavi Kule Önü), 18.30 ’de MAVİŞEHİR (Mavişehir Ege Park Önü), 19.00 ‘da BORNOVA (Ege Üniversitesi Eğitim Kampüsü Önü) ‘den önünden siz değerli misafirlerimizi alarak Antakya’ya doğru yola çıkıyoruz. Uşak, Afyon, Konya, Adana üzerinden sabahın erken saatlerinde ADANA ’ya ulaşıyoruz. 



2 Gün: Adana, Antakya, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep

Yolumuz üzerinde alacağımız kahvaltı(ekstra) molası ardından ANTAKYA ’ya ulaşıyoruz. Lübnan Dağları’ndan doğup Samandağ’a doğru yoluna devam eden; tersine akıyormuş gibi göründüğü için de ASİ ismini alan ünlü nehrimizin kenarında kurulmuş ANTAKYA ’yı keşfe çıkıyoruz. Hz. İsa’ya inanlara ilk kez “Hristiyan” adının verildiği St.PIERRE KİLİSESİ ’ne gidiyor ve panoramik olarak da Antakya’yı görüntüleme fırsatı yakalıyoruz. Ardından ANTAKYA MOZAİK MÜZESİ ’ni ziyaret ediyor ve muhteşem eserlerine tanıklık ediyoruz. Bir zamanların meşalelerle aydınlatılan sütunlu caddesinin şimdiki ismiyle KURTULUŞ CADDESİ ’nin öyküsünü dinleyerek geçtiğimiz caddede; Anadolu’daki en eski camilerimizden HABİB-İ NECCAR CAMİ ve TÜRBESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Dinlerin buluştuğu kent Hatay’da SARIMİYE (SERMAYE) CAMİ ile sırt sırta vermiş KATOLİK KİLİSESİ ’nin tarihten sayfalar anlatır gibi kardeşçe duruşlarına tanıklık ediyor ve Antakya’nın o kendine özgü daracık sokaklarında ilerliyor ve evlerini (eski ZENGİNLER MAHALLESİ) görüyoruz.  Öğle yemeğinde muhteşem ANTAKYA MUTFAĞI ’nın özgün yemeklerinin ve künefesinin tadına bakma fırsatı buluyoruz. Ardından Güneydoğu Anadolu’nun en büyük, Türkiye’nin 8.ili ve Milli Mücadelemiz sırasında destan yazan “Gazi” ünvanlı şehrimiz GAZİANTEP ’e gidiyoruz. İlk durağımız Dünyanın en büyük Mozaik Müzelerinden birisi olan; Birecik Barajı suları altında kalan Zeugma Antik Kenti’nin muhteşem mozaiklerinin de sergilendiği, dünya standartlarında müze olma özelliği ile de ön plana çıkan GAZİANTEP ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ oluyor. Keyif dolu ziyaret sonrası bu kez Gaziantep’in sokaklarında keşfe çıkıyoruz. Nuri Paşa Cami, Karagöz Cami, Gümrük Hanı, Zincirli Bedesten, Alaüddevle Cami, Almacı Pazarı’nı görerek, müdavimlerini; şairlerin, yazarların ve düşünürlerin oluşturduğu, Antep Harbi’nden Tasavvuf Söyleşilerine kadar pek çok sohbete tanıklık eden Türkiye’nin en eski kahvehanelerinden ünlü TARİHİ TAHMİS KAHVESİ ’ne gidiyoruz. Baklavacılar ve fıstıkçıların eşlik ettiği sokaklar boyunca yürüyerek otelimize ulaşıyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama GAZİANTEP ‘deki otelimizde.



3 Gün: Gaziantep, Halfeti, Harran, Şanlıurfa (Sıra Gecesi)

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra Gaziantep’e güzel anılarla veda ederek, bu kez de Fırat’ın suları altındaki Saklı Cennetin Kayıp Kenti HALFETİ ’yi keşfe gidiyoruz. Sakin (CITTASLOW) Kentimizin, geçmişten günümüze olan hikâyesini; BİRECİK BARAJI ’nda yapacağımız tekne turumuz(ekstra) sırasında dinliyoruz.  Sular altında kalan evlerini, ağaçlarını hatta camilerini izlerken hep birlikte bir zamanların Halfeti'sini hayal ediyoruz. Öykünün sonunda “Fırat’ın suyundan, Halfeti’nin havasından ve toprağından ayırmayın beni diyen!” Dünyaca ünlü SİYAH GÜL ’ün yetiştiği topraklardan ayrılarak, Tevrat`ta Hârân olarak, İncil’de aynı adla anılan bir kent olarak geçen, İslam tarihçilerinin ise kentin kuruluşunu Nuh Peygamberin torunlarından Kaynana veya İbrahim Peygamberin kardeşi Aran`a (Haran) bağladıkları adını sıcak havasından alan HARRAN ’a gidiyoruz. Bölgenin iklim ve doğasıyla uyumlu, kendine özgü HARRAN EVLERİ ’ni ziyaret ederken, HARRAN KALESİ ’ni SURLAR ‘ını ve tarihin en eski İSLAM ÜNİVERSİTESİ ’ni görerek ziyaretimizi tamamlıyor ve ŞANLI şehrimiz ŞANLIURFA ’ya gidiyoruz. BALIKLI GÖL (Aynzeliha ve Halil-ür Rahman Gölleri), RIZVANİYE CAMİ (Zulümiye Cami), MEVLİD İ HALİL KÜLLİYESİ VE HZ. İBRAHİM MAĞARASIHALİ-ÜR RAHMAN CAMİ ziyaret ettikten sonra otelimize yerleşiyoruz. Hazırlandıktan sonra (ekstra) SIRA GECESİ ‘ne katılan misafirlerimiz ile geleneksel restoranımıza gidiyoruz. Bu akşam otelde yemek almıyoruz, SIRA GECESİ tercih etmeyen misafirlerimiz ise URFA ‘nın geleneksel mutfaklarının, kebaplarının tadına bakma fırsatı yakalayabilirler. SIRA GECESİ Tercih eden misafirlerimiz ise; Ariflerin söze geldiği, çırakların dize geldiği, şiirlerin saza geldiği SIRA GECESİ ’ne gidiyoruz. Akşam yemeğimizi müzik eşliğinde keyifli bir biçimde tamamladıktan sonra, otelimize dönüyoruz. Konaklama ŞANLIURFA ‘daki otelimizde.



4 Gün: Göbeklitepe, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı, Mardin

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, günümüzden yaklaşık 12.000 yıl öncesine gidiyoruz. GÖBEKLİTEPE ’nin heyecan veren, bilinen ve bilinmeyenlerine doğru zaman tünelinde birlikte yolculuk yapıyoruz. İnsanoğlu ’nun gözlerini ilk kez dünyaya açtığı tahmin edilen ve Dünya’nın İlk Tapınağı olan, Dünya’nın nefesini tutarak gelişmelerini izlediği bu noktadaki ziyaretimizin ardından bu kez de Taşların Dile Geldiği Güneş’in Ülkesi MARDİN için yola çıkıyoruz. Kente ulaştığımızda pek çok modacının gözde defile mekânı olarak seçtiği KASIMİYE MEDRESESİ ’ne gidiyoruz. Bir zamanların çok önemli eğitim merkezlerinden birisi olan medresenin, hüzünlü hikayesinin eşlik ettiği tasavvuf öğretisinin en güzel örneğine ev sahipliği yapan mekânı ziyaretimizin ardından öğle yemeğine gidiyoruz. Yöreye özgü lezzetlerin de tadına bakma fırsatı bulurken enerjimizi topluyor ve 1.Caddedeki yürüyüşümüze başlıyoruz. Yapacağımız panoramik yürüyüşümüz sırasında; ŞEYH ÇABUK CAMİİ ’ni, ESKİ SÜRYANİ KATOLİK PATRİKHANE BİNASI ’nı, CUMHURİYET MEYDANI ’nı, Mardin evlerini ve sokaklarını, çarşılarını, pasajlarını görerek ULU CAMİ ’ye gidiyor ve ziyaret ediyoruz. Dönüşümüzü 1. Cadde üzerinde gerçekleştirirken KASIM TUĞMANER CAMİ, TUĞHAN, ŞAHKULUBEY KONAĞI ’nı görerek merkezden ayrılıyor ve DEYRULZAFARAN MANASTIRI ’na gidiyoruz. Muhteşem mimarisi, Süryani Kilisesi’nin önemli merkezi olan manastırı ziyaret ederken, Süryanileri yakından tanıma fırsatı bulduğumuz keyifli ziyaret sonrası Mezopotamya kendisini denize bırakırken, biz de bu güzel günü sonlandırarak otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama MARDİN 'deki otelimizde.



5 Gün: Midyat, Hasankeyf, Diyarbakır, Kahta, Nemrut Gün Batımı, Adıyaman

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra film platolarının gözde mekânı MİDYAT için hareket ediyoruz. “Sokaklarında yürümezseniz Midyat’ı anlayamazsınız…” diyoruz ve DEVLET KONUKEVİ ’ne gidiyoruz. Dileyen yolcularımız burada; yakın zamanda çekilen “Sıla” filmiyle ününe ün katan konağı ziyaret edebilir, dileyen yolcularımız da gümüş alışverişi yapabilirler. Sonrasında BATMAN ’a bağlı, Dicle Nehri’nin iki yakasını ayırdığı, Süryanice “KİFOS”, Osmanlıca “KAYALAR VE MAĞARALAR KENTİ” anlamındaki “HISN-I KEYFA” ya yani günümüzün HASANKEYF ’ine gidiyoruz. Ilısu Barajı’nın son çalışmalarını gözlemlerken, hüzünlü kaderi ve çığlıklarına ortak oluyoruz. Yıllar sonra üzerinde belki de tekne ile gezeceğimiz kentte son hatıra fotoğraflarımızı karelerimize aldıktan sonra ayrılıyor ve DİYARBAKIR yolculuğumuza başlıyoruz. Kente ulaştığımızda bize “Hoş geldiniz !..” der gibi karşılayan, Çin Seddi’nden sonra dünyada korunagelmiş en uzun 2.yapı olan DİYARBAKIR SURLARI ’na ve şehre bizler de “Hoş bulduk !..” diyor ve kenti gezmeye başlıyoruz. İhtişamı ile büyüleyecek bir başka önemli yapı ULU CAMİ ’ne gidiyoruz. El değiştiren sahiplerine ve onların dokunuşlarına şahitlik ettikten sonra CAHİT SITKI TARANCI MÜZESİ ’ni, minik bir çay kaçamağı yapacağımız TARİHİ HASAN PAŞA HANI ‘nı gördükten sonra Siverek üzerinden ADIYAMAN ’a doğru yol alıyoruz. İki şehri birleştiren ATATÜRK BARAJ GÖLÜ üzerine kurulu gergin eğik askılı köprülerden NİSSİBİ KÖPRÜSÜ ’nde kısa bir fotoğraf molası sonrası efsanevi Yediyamanlar ’ın kenti ADIYAMAN ’a ulaşıyoruz. Bölgeye özgü lezzetlerin de tadına bakma fırsatı bulacağımız molanın ardından güzel ilçemiz KAHTA ’ya ulaşarak, dileyen konuklarımızla bizi bekleyen minibüslerdeki (ekstra) yerlerimizi alıyoruz. Bu kez NEMRUT DAĞI MİLLİ PARKI için hareket ediyoruz. Yaklaşık 2150 mt yüksekliği ile Dünyanın en yüksek Açıkhava Müzesi ve 8.Harikası’na ulaşıyor ve terasları sırası ile ziyaret ediyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Nemrut Dağı’nda yaklaşık 2000 yıldır güneşin doğuşu ve batışını bu yükseklikten izleyen dev heykelleri görüyor ve güneşin bizi ve dağı selamlamasına tanıklık ediyoruz. Antik dünyanın küçük ama inanç, kültür ve geleneklerinin bütünleştiği krallığı KOMMAGANE ’nin sırlarla dolu gizemli dünyasına olan yolculuğumuzu güneşin bize son göz kırpışları ile bitiriyoruz. Keyifli ve dingin bir GÜNBATIMI ’nın ardından otelimize doğru hareket ediyor ve yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama ADIYAMAN otelimizde. (Günlerin kısa olduğu aylarda GÜNDOĞUMU aktivitesi olarak rehber insiyatifinde değişikliğe gidilebilir.)

Önemli Not: Nemrut ‘a çıkacak misafirlerimizin kalın mont, bere, eldiven bulundurmalarını önemle tavsiye ediyoruz.



6 Gün: Adıyaman, Kahramanmaraş, Uşak, Afyon, İzmir

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra KAHRAMAN unvanıyla onurlandırılan kentimize doğru yolculuğumuzu başlatıyoruz. Kahraman Maraşlıların canları pahasına kendilerini siper ederek bu cennet vatanı bize emanet ederken yaptıklarını rehberimizden dinliyor ve bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Kentle özdeşleşmiş SÜTÇÜ İMAM ANITI ve tarihin tanıklarından KAHRAMANMARAŞ KALESİ ile bir hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Ahır Dağı`nın cömertliğinin Kahramanmaraş insanın elinin üretkenliğiyle buluştuğu 150 yıllık lezzet ünlü KAHRAMANMARAŞ DONDURMASI `nı yerinde yemek için YAŞAR PASTANESİ `ne gidiyoruz. Sonrasında kente veda ederek dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Kısa molaların ardından gece geç saatlerde İZMİR `de yolcularımızı aldığımız duraklara tekrar bırakarak vedalaşıyoruz. Bir başka yolculuğunuzda tekrar bir araya gelmek dileği ile. Hoşça kalınız…

ÖNEMLİ NOT: Dönüş yolundaki konvoy, trafik, sis gibi yol akışını etkileyecek sebepler nedeniyle İzmir`e varış saatimiz planlanandan geç olabilir. O sebeple dönüş bileti, uçak bileti gibi planlarınızı bir sonraki güne göre yapmanızı öneriyoruz.

Ziyaret Noktaları Hakkında Bilgi: Tur programları 2020 yılı istatistikleri baz alınarak hazırlanmış ve ziyaret noktaları yolcu istekleri doğrultusunda oluşturulmuştur. Bazı ziyaret noktaları kapalı olma durumu, restorasyon, ziyarete kapatılma gibi gerekçelerle rehber insiyatifi ile iptal edilebilir veya değişikliğe uğrayabilir.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Turizm Belgeli Araçlar Ulaşımlar ve Tüm Turlar
  • Oteller ’de 3 GECE Yarım Pansiyon, 1 GECE Oda Kahvaltı (Urfa) Olmak Üzere 4 GECE Konaklama
  • Gaziantep ‘de Otel ‘de Gurme Menüsü Ayrıcalığı
  • Unesco Miras Listesi 'ne Giren Diyarbakır Gezisi
  • Oteller ’de 3 Akşam Akşam Yemeği (Urfa Hariç)
  • Oteller ‘de 4 Sabah Kahvaltısı
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENCAYSTAR Güvencesi
  • GENÇAYSTAR Hijyen Kiti
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • (+65 Yaş Üzeri +20 TL Fark ödemektedir.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Nemrut Dağı ‘na Ulaşım (Minibüslerle…)
  • Geleneksel Urfa Sıra Gecesi (Akşam Yemekli, İkramlı)
  • Halfeti Tekne Turu Aktivitesi (İsteğe bağlı…)
  • Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 0-64 Yaş: 20 ₺
  • Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 65-80 Yaş: 40 ₺


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • Üçkuyular Meydan (17:00)
  • Üçyol Meydanı (17:30)
  • Lozan Meydanı (17:45)
  • Bayraklı Üst Geçit (18:00)
  • Ksk Anıt (18:15)
  • Ksk Yunuslar (18:20)
  • Mavişehir Mavibahçe AVM Önü (18:30)
  • Bornova Ege Üni. Kampüs (19:00)
Notlar

TUR HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER

  • Çocuk indirimlerimiz bir odada konaklayan 2 yetişkin ile birlikte sağlanır. 1 Yetişkin yanında çocuk indirimi verilmemektedir. 1 Oda da sadece 1 çocuk için indirim sağlanmaktadır.
  • Mardin ‘deki Leyli Gecesi ve Çiğ Köfte Yoğurma Aktivitesi sadece Yaygrand Otel Konaklamalarında vardır. Bu otel dışındaki konaklamalar için geçerli değildir.
  • 1 Oda için 3. Kişi ek yatak olabilir, orijinal yatak sözü verilmemektedir. Ancak otelin müsaitliğine göre rica edilebilir. Tur anında odaları ayırmak ve 1 DBL + 1 SNGL şekline çevirmek mümkün değildir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Turun rehberi ve rehbere ait iletişim bilgisi turdan 1 gün önce SMS ile gönderilmektedir. Bunun haricinde bir bilgilendirme için aranmayacaksınız.
  • Tur otellerimiz Bölge’nin ve sınıfının iyi tesisleridir. Aynı kategori korunmak kaydı oteller değişebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • Turlarımız otobüs ile gerçekleştiği için turun çıkışı için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile acentamız turu iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda ödenen ücret ödendiği şekilde iade edilecektir.
  • GENCAYSTAR, tur programını bayram yoğunluğu, yağmur, yağış ve ön görülemeyen sebeplerle güzergâhında değişiklik yapabilir. Lütfen tur programının güncen sirküsünü 48 saat evvel acentadan edininiz.
  • Tüm yolcularımızı araca bindikleri noktaya bırakıyoruz. Ayrıca duraklama yapılmamaktadır.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://gencaystar.com.tr/otobus-gap-diyarbakir-turlari
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 18.04.2024 14:01 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.