İzmir`den Aktarmasız; Büyük İtalya Turları Tur Programı

İzmir’den Aktarmasız Direkt gidiş ve dönüş konforu ile…
SunExpress Hava Yolları ile Milano gidiş, Milano dönüş

BÜYÜK İTALYA TURU

250 € Değerindeki Milano, Venedik, Roma, Floransa, Cenova Şehir Turları Dahil!

Milano – Verona – Garda – Sirmone – Venedik – Roma – Napoli – Pompei – Albano Gölü – Nemi Köyü – Castel Gondolfo – Floransa – San Gimignano – Siena – Pisa – Genova – Portofino – Como Gölü

7 Gece 8 Gün (7 Gece Otel Konaklama)
1.Tur: 22-29 Haziran, 2.Tur: 06-13 Temmuz, 3.tur: 20-27 Temmuz, 4.Tur: 27 Temmuz-03 Ağustos (Kurban Bayramı), 5.Tur: 10-17 Ağustos

 

Kalkış Yerleri: 11.45 - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar
Gezilecek Yerler: Milano – Verona – Garda – Sirmone – Venedik – Roma – Napoli – Pompei – Albano Gölü – Nemi Köyü – Castel Gondolfo – Floransa – San Gimignano – Siena – Pisa – Genova – Portofino – Como Gölü
PROGRAM
1 Gün: İzmir – Aktarmasız Direkt Olarak Milano

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Gençaystar Travel Kontuarı önünde siz değerli misafirlerimizle buluşuyoruz. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Sunexpress Hava Yolları ’na ait XQ892 Sefer sayılı tarifeli uçuşu ile saat 11.45’de Milano’ya hareket, yerel saat ile 13.50’de Milano’ya varış. Varışımız sonrası panoramik Milano şehir turu için alandan hareket ediyoruz. Avrupa’nın moda başkentlerinden biri olan Milano, bunun yanı sıra mutfağı, operası, kiliseleri ve paha biçilemez sanat eserleriyle de öne çıkıyor. İtalya’nın iş ve finans başkenti olsa da alışveriş, gece hayatı ve yeme içme deneyimi için de doğru adres olan Milano’da ünlü opera binası La Scala, Duomo Meydanı ve Katedrali, birçok ünlü markanın bulunduğu keyifle alışveriş yapabileceğiniz La Galeria, Porta Romano görülecektir. Turumuz sonrası serbest zaman. Serbest zaman sonrası otele transfer oluyoruz. Geceleme Milano ‘daki otelimizde.



2 Gün: Milano – Venedik ( Verona – Garda Gölü – Sirmone )

Sabah kahvaltısı sonrası Venedik ’e hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Verona – Garda Gölü – Sirmone Turuna katılabilirler. (45 EUR) İlk olarak dünyanın birçok ülkesinden gelen turistlerin uğramadan yapamadıkları doğal güzellikleri ile ünlü Garda Gölü’nü ziyaret ediyoruz. Sonrasında Sirmione’ye hareket. İtalya'nın en büyük gölü olan Garda Gölünün incisi Sirmione kasabasının girişinde sizi, tarihi 13. yy’a dayanan Scaligero Kalesi karşılıyor. Begonvil çiçekleriyle kaplı binaları ve tarihi dokusu korunmuş sokakları ile sakin bir Ortaçağ Kasabası olan Sirmione, masal diyarını andırıyor. Sirmione gezimiz sonrasında İngiliz edebiyatçı Shakespeare'in eserine konu olmuş tarihteki en büyük aşk hikâyesinin kahramanları Romeo ve Juliet'in evininde bulunduğu, Roma amfi tiyatrosundan (Coloseum) sonra İtalya’daki ikinci en büyük amfi tiyatroya (Arena di Verona) ev sahipliği yapan, UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ndeki Kuzey İtalya’nın romantik şehri Verona gezimiz sonrasında Venedik’e hareket ediyoruz. Özel Tekne ile ile yaklaşık 4 km uzunluğundaki Büyük Kanal’dan geçip San Marco Meydanı’na geliş. İstanbul’dan getirilen granit sütunların da bulunduğu bu meydan yüzyıllar boyunca dünya ticaretinde söz sahibi olmuş Venedikli tüccarların buluştukları ve açık denizlere yelken açtıkları önemli bir merkez. Daracık kanalları, küçük meydanları ve gondolları ile meşhur Venedik’ de süslemeleri ile ‘altın kilise’ unvanını kazanan ve ön cephesini Latin istilasında İstanbul’da Ayasofya’dan sökülerek getirilen bronz atların süslediği Bazilika, mahkûmların idam edilmeden evvel son kez şehri izledikleri “Son Bakış” Köprüsü, büyük kanal üzerindeki en büyük köprü olan ve üzerinde dükkânlar bulunan Rialto Köprüsü, Venedik’in en önemli anıt binalarından Dükler Sarayı ile 15. yy. sonunda inşa edilmiş Saat Kulesi’nin görülmesi. Turumuz ve serbest zaman sonrası otelimize transfer. Geceleme Venedik yakınlarındaki otelimizde.



3 Gün: Venedik – Roma

Sabah kahvaltısı sonrası Roma’ya hereket ediyoruz. Varışımıza istinaden panoramik Roma şehir turu. “Dünyanın merkezindeki kent” olarak adlandırılan Roma; sanat, tarih, müzik, alışveriş ve yemekleri ile karşınıza çıkıyor. Antik dönemden Rönesans’a uzanan farklı stillerdeki binalarıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Mimarların birbiriyle yarışarak ortaya koyduğu eserler her mevsim binlerce turisti şehre çekerken, Roma tüm güzelliği ve ince tasarımıyla bu kalabalıkları bile insanı boğmadan taşıyabiliyor. Avrupa Medeniyeti ’ne şekil vermiş, 23 asırlık tarihe tanıklık eden imparatorluk şehri Roma’da önce şehrin sembolü haline gelen ve Roma İmparatorluğu boyunca gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yapmış antik tiyatro Colosseum, imparatorluk zamanında şehrin tören merkezi olan Roma Forumu, efsaneye göre içine para atanın tekrar Roma’ya geleceğine inanılan Aşk Çeşmesi, sokak sanatçılarıyla meşhur İspanyol Merdivenleri göreceğimiz yerler arasındadır. Tur sonrası otelinize transfer. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Roma Gece Turu’na katılabilirler. (35 EUR) Roma’nın en önemli ikonlarını gece ışıklarıyla görme şansını yakalayacağımız turumuzu gerçekleştirip serbest zaman veriyoruz. Sonrasında otelimize transfer. Geceleme Roma ‘daki otelimizde.



4 Gün: Roma ( Napoli – Pompei )

Sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Napoli – Pompei – Outlet Turu ‘na katılabilirler. (90 EUR) Margarita pizzasının anavatanı olduğu söylenen ve İtalya’nın en büyük 3. Şehri olan Napoli’de Garibaldi Meydanı, Via Toledo ve bu ikisinin arasında kalan kısmı olan Centro Storico diye adlandırılan şehrin en eski denebilecek semti gezilecek yerler arasındadır. Napoli şehir turumuz sonrasında, Dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan Pompei görülecektir. Pompei M.S. 79’da patlayan ve şehri yok eden Vezüv Yanardağı'nın eteklerinde uzanmaktadır. Arkeologların 1748 yılında uzun süren kazıları sonucu, şehir tüm canlılığıyla ortaya çıkarılmıştır. Görülecek yerler arasında Bazilika, Forum, Fauna Evi, Restoranlar, Hamamlar, Ekmek Fırınları yer almaktadır. Turumuz sonrası Dünya markalarını uygun fiyata sunulduğu outlet’i ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimiz sonrası otelimize transfer. Geceleme Roma ‘daki otelimizde.



5 Gün: Roma – Floransa ( Albano Gölü – Nemi Köyü – Castel Gondolfo )

Sabah kahvaltısı sonrası Floransa’ya hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz Albano Gölü-Nemi Köyü-Castel Gondolfo Turuna katılabilirler. (35 EUR) Nemi Köyü olarak bilinen pencerelerinde çiçeklerle sizi karşılayan rengarenk evleriyle, taş sokaklarıyla, meşhur doğal çileklerinin satıldığı, sergilendiği, birbirinden sevimli dükkanlarıyla ve sonunda muhteşem göl manzaralarıyla kendinizi masaldaymış gibi hissettiren eşsiz bir doğaya sahip bir köy. Albano gölü kıyısına kurulu Castel Gondolfo ise Papa’nın yazlık sarayına ev sahipliği yapmakla beraber tarihte pek çok Roma imparatorunun yazlığına da ev sahipliği yapmış eşşiz bir kasabadır. Albano Gölü ve Castel Gondolfo’yu panoramik olarak görüp Floransa’ya devam ediyoruz. Rönesans’ın başkenti Floransa’da, aynı zamanda Pinokyo’nun memleketi olan bu şirin şehirde önce portakal rengi kubbesiyle hemen dikkat çeken ve Avrupa’nın 4. büyük kilisesi olan Santa Maria Del Fiore Katedrali’n dışarıdan görülmesi. Katedralin en dikkat çeken özelliklerinden biri de bazıları Kur’an-ı Kerim’de de zikredilen peygamber kıssalarının temsili olarak canlandırıldığı ve ‘Cennet Kapısı’ olarak adlandırılan bronz kapıdır. Daha sonra bir zamanlar halkı parlamentoya davet etmek için kullanılan Giotto’ nun Çan Kulesi, yüzyıllar boyunca Floransa’nın politik ve sosyal merkezi olan ve Michalengelo’un’ nun ünlü Davut Heykeli’nin de bulunduğu Senyörler Meydanı ile antika ve kuyumcu dükkânlarıyla meşhur Eski Köprü (Ponte Vecchio) görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası otelimize transfer. Geceleme Floransa yakınlarındaki otelimizde.



6 Gün: Floransa ( San Gimignano – Siena – Pisa )

Sabah kahvaltısı sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan San Gimignano – Siena – Pisa turuna katılabilirler. (90 EUR) San Gimignano, Siena, Pisa olmak üzere üç farklı geziden oluşan, tam günlük Toscana turumuz boyunca unutulmaz manzaralar ve görkemli yapılar sizi bekliyor. San Gimignano; Çevresinde Dünyanın en kaliteli ve çeşitli üzüm bağlarının ve en iyi dondurmacısının bulunduğu, porcini ve türüf mantarlı peynirleri ile ünlü, 14.yy’dan kalma ve etrafı surlarla çevrilmiş Toskana’nın Orta Çağ şehrini geziyoruz. Siena: Orta Çağ’dan kalma dar sokakları, ufak caddeleri ve Avrupa’nın en büyük meydanı olarak kabul edilen Campo Meydanı ile ünlüdür. İtalya’nın keyifli yemeklerini tatma imkanına sahip olacağınız Siena, Toscana Bölgesi’nin görülmeye değer şehirlerinden bir tanesidir. Pisa; dünyaca bilinen en önemli tarihi eserlerinden biri olarak kabul edilen eğik kulesiyle ünlüdür. Akşam ışıklar eşliğinde Panoramik gezi sırasında Pisa Kulesi, katedral, vaftizhane ile Miracoli Meydanı gezilecek yer arasında olup, dileyen misafirlerimiz bu tarihi şehirde gönüllerince fotoğraf çektirebilirler. Tur sonrası otelimize transfer. Geceleme Floransa yakınlarındaki otelimizde.



7 Gün: Floransa – Genova – Milano ( Portofino )

Sabah kahvaltısı sonrası Genova’ya hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Portofino turuna katılabilirler. (45 EUR) Portofino ‘da rehberimiz ile birlikte geziyor ve sonrasında daracık sokaklarında ve İtalyan mimarisinin en tatlı görüntüleri arasında kendimizi kaybediyoruz. Rengarenk evlerin çevrelediği, tüm güzelliği ile şarkılara ilham kaynağı olmuş olan Portofino ’da daracık sokakları rengarenk evleri, yeşil tepeleri ve turkuaz rengi Akdeniz ile görülmeye değer güzellikteki manzarasıyla bizi kendine hayran bırakacak. Kafelerinde ve hediyelik eşya dükkanlarında vaktimizi değerlendirebiliriz. Sonrasında Genova’ya varıyoruz. Varışımız sonrası panoramik şehir turu. Turumuz boyunca görülecek yerler arasında, liman bölgesi, Piazza de Ferrari, San Lorenzo Katedrali, Torre della Lanterna, sarayları ile ünlü Garibaldi Caddesi'ni geziyoruz. Tur sonrası Milano’ya hareket ediyor ve otele transfer oluyoruz. Geceleme Milano ‘daki otelimizde.



8 Gün: Milano – ( Como Gölü ) – Aktarmasız Direkt Olarak İzmir

Sabah kahvaltısı sonrası havalimanı transfer saatine kadar serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Como Gölü Turuna katılabilirler. (35 EUR) Alp Dağları eteklerinde yer alan ve İtalya’nın en büyük 3. gölü olan Como Gölü turumuz esnasında, Como Kasabası’nda ve birçok varlıklı ve ünlü ismin yazlıklarının da yer aldığı göl kıyısında gezimizi gerçekleştirecek ve hemen ardından fotoğraf molası vererek turumuzu tamamlayacağız. Sonrasında havalimanı transferimizi gerçekleştiriyoruz. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Sunexpress Hava Yolları ’nın tarifeli seferi ile saat 14.40’da İzmir’e hareket, yerel saat ile 18.25’de İzmir’e varış. Bir başka seyahatimizde tekrar görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • SunExpress ile İzmir ‘den Aktarmasız Direkt gidiş, Direkt dönüş Ekonomi Uçak Bileti (Milano)
  • Özel Araçlarla Ulaşımlar ve Programdaki Belirtilen Turlar
  • Şehirler Arası Ulaşımlar
  • Konaklama Vergileri
  • Otoban ve Geçiş Ücretleri
  • Gençaystar Türkçe Rehberlik Hizmetleri
  • 2 Gece Milano, 1 Gece Venedik veya civarı, 2 Gece Roma, 2 Gece Floransa veya civarı olmak üzere 7 Gece Oda Kahvaltı Konaklama
  • Milano Şehir Turu
  • Venedik Şehir Turu
  • Roma Şehir Turu
  • Floransa Şehir Turu
  • Genova Şehir Turu
  • Gençaystar Güvencesi
  • Mesleki Zorunluluk Sigortası (+65 Yaş Üzeri 15 € Suprim. Öder.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze Ören yeri, Milli Park Giriş Ücretleri
  • Öğle ve Akşam Yemekleri, Molalar
  • Rehber ve Kaptan Bahşişleri
  • Ekstra Olduğu Belirtilen İsteğe Bağlı Turlar
  • Seyahat Sigortası İptal ve Güvence Paketi 0-64 Yaş: 15 €
  • Seyahat Sigortası İptal ve Güvence Paketi 65 Yaş Üzeri: 30 €
  • Schengen Vize ve Hizmet Bedeli: 140 €
  • Yurtdışı Çıkış Fonu


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İzmir Hava Alanı (11:45)
Notlar

TUR HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME

  • Katılım gösteren misafirlerimizde mutlaka tur süresi boyunca geçerli Multi (Çok Girişli) Schengen vizesi bulundurma zorunluluğu vardır. (Yeşil Pasaport sahipleri vizeden muaftırlar.)
  • Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmamız yeterlidir. Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.
  • Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.
  • Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya (alkol- sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır.
  • Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken free shop alışveriş limiti: Sigara: 3 karton, Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç) , Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil) , Parfüm: 600 ml , Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 5 adet , Çikolata ve Şekerleme: 2 kg ,Kahve: 1 kg ,Çay: 1 kg 
  • Tur programında Rehberler hava ve yol şartlarına bağlı olarak, programda belirtilen heryeri göstermek şartı ile program akışında değişilik yapabilirler.
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 2 Gün önce Gençaystar tarafından bildirilecektir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce Gençaystar tarafından bilgi verilecektir
  • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
  • Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde veya hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Gençaystar sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Seyahat esnasında karayolu ile geçiş yapılan gümrük kapılarında bekleme süresi standartları aşabilir, bu bekleme sürelerinden kaynaklı yaşanan olumsuzluklardan Gençaystar sorumlu tutulamaz.
  • Ekstra turlar, servis aldığımız yerel Gençaystar tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
  • Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turun satışını gerçekleştirmiş sayılır.

İptal Şartları
https://gencaystar.com.tr/buyuk-italya-turlari
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 29.03.2024 16:58 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.