Ramazan Bayramı, Uçaklı Vizesiz Büyük Balkan Turu Tur Programı

TURK HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE

UÇAKLI VİZESİZ BÜYÜK BALKAN TURU 7 ÜLKE

RAMAZAN BAYRAMI: 02-09 HAZİRAN 2019
Medeniyetlerin, Kültürlerin ve İnançların, Buluşma Noktasında Balkanların Kalbine Yolculuk Tarih ve Medeniyetlerin Buluşma Noktası.

MAKEDONYA – KOSOVA – ARNAVUTLUK – KARADAĞ
BOSNA HERSEK – SIRBİSTAN – HIRVATİSTAN (*)

*Vizeli ve Yeşil Pasaportlularla Hırvatistan, Dubrovnik Turu İmkânı

YARIM PANSİYON – 4*-5* OTELLERDE KONAKLAMA

MATKA KANYONU- KOSOVA- ST. NAUM- KRAVİÇE ŞELALESİ- BLAGAY- KARLOVÇA GEZİLERİ İLE OHRİ GÖLÜ TEKNE TURU VE YÖRESEL RESTAURANTDA BALKAN GECESİ DAHİL PROGRAM FARKIYLA!

EKSTRA TUR YOK! TÜM GEZİLER VE TURLAR DAHİL!

5 BAŞKENT- 20 ŞEHİR 

Üsküp – Priştina – Prizren – Bitola – Resne – Ohri – Struga – Elbasan – Tiran – İşkodra – Budva – Kotor – Herceg Novi – Mostar – Blagay – Konjic – Saraybosna – Karlovça – Belgrad

Kalkış Yerleri: 14.30 - İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar
Gezilecek Yerler: Üsküp – Priştina – Prizren – Bitola – Resne – Ohri – Struga – Elbasan – Tiran – İşkodra – Budva – Kotor – Herceg Novi – Mostar – Blagay – Konjic – Saraybosna – Karlovça – Belgrad
PROGRAM
1 Gün: (Hareket) İzmir – İstanbul - Üsküp (Türkiye, Makedonya)

Saat 14:30 itibari ile İzmir Havalimanında buluşma. THY ‘na ait TK2331 sefer sayılı seferi ile 16:15 ’de İzmir – İstanbul uçuşu için bagaj, check-in ve gümrük işlemlerimizi tamamlayarak uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. İstanbul Havalimanı varışımız sonrası THY ‘na ait TK1005 sefer sayılı seferi ile 19:30’da Üsküp’ hareket ediyoruz. Yaklaşık olarak 1 Saat 10 dk süren uçuş sonrasında yerel saat ile 20:00’da ÜSKÜP HAVALİMANI ‘na varıyoruz. Pasaport işlemlerinin ardından alanda araç ve rehberle buluşma sonrası otele transfer. Geceleme ÜSKÜP ‘deki otelimizde.



2 Gün: Üsküp – Priştine – Prizren – Üsküp (Makedonya, Kosova)

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında PRİŞTİNE – PRİZREN TURU ‘nu gerçekleştirmek üzere tur programımızın ayrıcalıklarından birisi olan Kosova Yolculuğu ’na çıkıyoruz. Sınır geçişi sonrasında nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman Arnavutlardan oluşan, Dünya ‘nın en genç devletlerinden KOSOVA ’nın başkenti ve aynı zamanda üniversitesi ile Kosova 'nın eğitim ve Kültür Merkezi olan PRİŞTİNE ’ya yolculuğumuzu sürdürüyoruz. PRİŞTİNE panoramik turumuz sonrası, PRİŞTİNE gezimizde son olarak Kosova Meydan Muharebesine sahne olan KOSOVA OVASI ve burada şehit düşen SULTAN MURAT HÜDAVENDİGAR TÜRBESİ ‘ni ziyaret ediyoruz. Ardından, Mimari silueti, 5 vakit minarelerinden yükselen ezan sesleri, yol ve dükkân levhalarındaki Türkçe ibareleri ile hemen ilk görüşte Anadolu-Osmanlı kenti intibaını veren PRİZREN 'de; SİNAN PAŞA CAMİİ, MERYEM ANA KİLİSESİ, HALVETİ TEKKESİ, MEHMET PAŞA CAMİİ ve HAMAMI, AKDERE ve TAŞKÖPRÜ görülecek yerler arasındadır. Öğle yemeği ve kahve molası sonrasından ÜSKÜP ‘e dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Sınır geçişinin ardından devam eden yolculukla varılan başkent ÜSKÜP ’te şehir turumuza başlıyoruz. Yahya Kemal Beyatlı 'nın doğduğu şehir olan ÜSKÜP 'ü tanıtan yarım günlük panoramik turumuzda; ESKİ TREN GARI, Üsküp doğumlu hayırsever RAHİBE TERESA'NIN ANITI ve EVİ, TAŞ KÖPRÜ, KALE SURLARI, Osmanlı döneminden kalma ESKİ ŞEHİR, ÇARŞI ve Osmanlı 'nın Balkanlar 'daki en güzel mimari mirasları arasında yer alan MUSTAFA PAŞA CAMİİ, SULTAN MURAD ve GAZİ İSA BEY CAMİLERİ, DAVUD PAŞA HAMAMI, KAPAN, SULU ve KURŞUNLU HANLAR dış mekân anlatımları ile gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. Gezimizin ardından verilecek olan serbest zamanda ÜSKÜP ‘de dilediğinizce vakit geçirebilirsiniz. Akşam yemeği ve konaklama ÜSKÜP ‘deki otelimizde.



3 Gün: Üsküp – Matka Kanyonu – Manastır (Bitola) – Ohrid (Makedonya)

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra MAKEDONYA ‘nın öne çıkan doğal güzelliklerinden biri olan MATKA KANYONU ‘na yolculuğa çıkıyoruz. Eşsiz güzelliği ile bilinen MATKA KANYONU ‘da keyifli yürüyüş ve eşsiz doğa manzaralarında fotoğraf molası ile programımızı gerçekleştiriyoruz. Turumuz ardından MANASTIR (BİTOLA) ya doğru yola çıkıyoruz. Kısa molalar ile sürecek olan yolculukla BİTOLA ’ya varıyor ve turumuza başlıyoruz. Turumuz esnasında; ŞİROK SOKAK, BEDESTEN, İSHAK PAŞA CAMİİ, YENİ CAMİİ dış mekân ziyaretleri ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağımız Atatürk'ün mezun olduğu ASKERİ İDADİ BİNASI görülecek yerler arasındadır. Bitola Turu ‘nun ardından Resneli Niyazi ’nin memleketi olan Resne üzerinden geçerek Balkanların incisi OHRİD ’e varıyoruz. OHRİD şehrinde gerçekleştirilecek olan turumuzda; ÇINAR MEYDANI, TÜRK ÇARŞISI, HAYDAR KADI CAMİİ, PİR MEHMET HAYATİ CAMİİ ve TEKKESİ ile BEDESTEN, AYA DİMİTRİ KİLİSESİ, AYASOFYA KLİSESİ, AYA KLEMENT MANASTIRI, AYA KANEO KİLİSESİ, AYA PANTELEJMON KİLİSESİ, SAMOİL KALESİ ve özgün sivil mimari örnekleri taşıyan tarihi Ohri sokakları görülecek yerler arasındadır. Turun ardından grubumuza özel OHRİ TEKNE TURU ‘nu gerçekleştiriyoruz. Turun ardından çarşıda alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Buluşma sonrası otele transfer oluyoruz ve akşam yemeğimizi bölgeye özel Makedon Müziği eşliğinde alıyoruz. Geceleme OHRİD ‘deki otelimizde.



4 Gün: Ohrid – St.Naum – Tiran – İşkodra (Makedonya, Arnavutluk)

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra sıradaki durağımız ARNAVUTLUK olacak… Güzergâh üzerinde OHRİD GÖLÜ ‘nün doğduğu yer olup, muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan ST. NAUM TURU ‘nu gerçekleştiriyoruz. Turumuzun ardından Ohri’den ayrılarak Arnavutluk sınır geçişi ile Elbasan üzerinden TİRAN ’a varıyoruz. 20. yüzyıl boyunca savaşlar arasında kalmış ve 40 yıl boyunca Enver Hoca'nın diktatörlük rejimini yaşamış, Balkanlar'ın dağlık ülkesi, 1614'te Süleyman Paşa tarafından imar edilen ve 1920'de Arnavutluk'un başkenti olan bu güzel şehri tanıtan panoramik bir tur gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında ETHEM BEY CAMİİ, TARİHİ SAAT KULESİ, ULUSAL MÜZE, OPERA ve BALE BİNASI, PARLAMENTO ve BAŞBAKANLIK BİNALARI, CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜ, RAHİBE TERESA HEYKELİ ve İSKENDER BEY MEYDANI göreceğimiz yerlerden bazıları. TİRAN turumuzun ardından kısa serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirleyeceği saatte İŞKODRA Bölgesi ‘ndeki konaklama noktasına varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Konaklama noktası sezon yoğunluğuna göre değişkenlik PODGORICA, BUDVA vs. olarak gösterebilir.)



5 Gün: İşkodra – Budva – Kotor – Medjugore (Arnavutluk, Karadağ, Bosna-Hersek) (*Hırvatistan)

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Avrupa ‘nın en genç devletlerinden KARADAĞ ülkesine yolculuk başlıyor. Sınır geçişi ile KOTOR ‘a doğru ilerliyoruz. Güzergâh üzerinde dönemin Balıkçı Köyü konumunda olan, yakın zamanda Singapur’lu bir multimilyardere satılması ile günümüzde restorasyon çalışmaları ile turizme kazandırılan, Jet Sosyetenin uğrak mekânı muhteşem ST STEFAN YARIMADASI ve BUDVA ’yı Panoramik olarak tepeden görebileceğimiz bir noktada fotoğraf molası veriyoruz. Molanın ardından panoramik BUDVA geçişi ile tarih ve doğa cenneti, turistik cazibe merkezi Kotor Körfezi ve şehrine varıyoruz. Varışımızın ardından STARİ GRAD (ESKİ ŞEHİR) turunda zamanda yolculuğa çıkıyoruz. AZİZ TRİPUN ve NİKOLA KİLİSELERİ ve TARİHİ SAAT KULESİ ’nin görülmesi ile otantik dar Kotor sokaklarında keyifli fotoğraf molası ve serbest zamanın ardından buluşma ile BOSNA-HERSEK ‘e geçiyoruz. Bosna sınır geçişi sonrası devam eden yolculukla MEDJUGORE konaklama noktasına varış ile otele yerleşme. Geceleme otelimizde.

 (Daha sonra Ekstra Dubrovnik Şehir Turu: DUBROVNİK 'e gelemeyecek olan misafirlerimizi otele yerleştirdikten sonra DUBROVNİK 'e gitmek isteyen yolcularımızla akşam otelimizden ayrılarak Hırvatistan’a giriş yapıyoruz. Geçiş işlemlerimiz sonrası ulaşacağımız UNESCO Dünya Tarihi Miras listesindeki DUBROVNİK 'e yani Orta çağdaki adıyla Ragusa Cumhuriyeti 'ne varıyoruz. DUBROVNİK 'te etkileyici SURLAR, FRANSISKEN MANASTIRI ve Ortaçağın İLK ECZANESİ ’ni, TEHLİKE ÇANI ’nı, Şehrin Koruyucu Azizi olan Sebaste (Sivas)li Sv.VLAHO için yapılan KİLİSE ’yi, ONOFRIO ÇEŞMELERİ ’ni, STRADUN CADDESİ ’ni, DOCHE SARAYI ’nı, GUNDULIC MEYDANI ve ANITI (Türkleri anlatan panolarıyla ünlü)’nı, PILE ve PLOCE KAPILARI ’nı, Sv. IGNATIUS KİLİSESİ ’ni, Orta çağın en büyük Karantinası LAZARETTİ ’yi görerek limanda keyif dolu anlar geçirdikten sonra geç saatlerde otelimize dönmek üzere DUBROVNİK 'ten ayrılıyoruz. Konaklama TREBİNJE 'deki otelimizde.)



6 Gün: Medjugore – Kraviçe Şelalesi – Blagay – Mostar – Saraybosna (Bosna-Hersek)

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Balkanlar ‘ın simgelerinden birisi olan Mostar Köprüsü ‘nün bulunduğu MOSTAR Kentine hareket ediyoruz. Mostar kentine varmadan önce Ülkenin en gözde şelalelerinden biri olan KRAVİÇE ŞELALESİ turunu gerçekleştiriyoruz. Programın ardından yine güzergahımız üzerinde yer alan BLAGAY TEKKESİ ile BUNA NEHİR KAYNAĞI ziyaretlerinin ardından MOSTAR ’a varıyoruz. 600 yıllık geçmişe sahip, BOSNA-HERSEK 'i oluşturan iki parçadan biri olan Hersek 'in en büyük şehri MOSTAR 'ı tanıtan yürüyüş turumuzda; Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen, 1993 yılında Hırvat Topçusu tarafından yıkılan ve 2004 yılında restorasyonu tamamlanan MOSTAR KÖPRÜSÜ, EĞRİ KÖPRÜ, KOSKİ MEHMET PAŞA CAMİİ ile çarşı ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. Mostarın yerel pazarlarında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Buluşma sonrası MOSTAR ’dan hareketle, Neretva Nehri manzaraları eşliğinde ilerleyen yolculukla SARAYBOSNA ’ya varış ile birlikte kent turumuzu gerçekleştiriyoruz.  Osmanlı ve Avusturya – Macaristan dönemine ait izleri günümüze kadar korunmuş başçarşıda; SEBİL ÇEŞMESİ, GAZİ HÜSREV BEY KÜLLİYESİ ve YAPILARI, KURŞUNLU MEDRESESİ, MORİÇ HAN, SAAT KULESİ ve BEDESTEN dış mekan anlatımları ile devam eden turda Ferhadiye Caddesi üzerinde SARAYBOSNA GÜLLERİ, KATOLİK KATEDRALİ, ORTODOKS KİLİSELERİ ve MUSEVİ SİNAGOGU ’nu ve şehrin II.Dünya Savaşı sonrası bağımsızlığını simgeleyen Sonsuzluk ateşini görüyoruz. Pazar katliamının yaşandığı Markale pazarı ve Dünya Savaşı’nın patlak vermesine sebep olarak gösterilen LATİN KÖPRÜSÜ ’nü ziyaret ettikten sonra çarşıda serbest zaman. Buluşma sonrası otele transfer oluyoruz ve akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz. Geceleme SARAYBOSNA ‘daki otelimizde.



7 Gün: Saraybosna – Karlovça – Belgrad (Bosna-Hersek, Sırbistan)

Sabah kahvaltımızı otelimizde alacağımız erken kahvaltı sonrasında 1699 yılında imzalanan Karlofça Anlaşması ile Osmanlı tarihinde de önemli bir yer tutan Karlofça (Sremski Karlovci) kasabasına hareket ediyoruz. Karlofça’da; ŞEHİR MECLİSİ, KATOLİK KİLİSESİ, DÖRT ASLAN ÇEŞMESİ; Karlofça anlaşmasının imzalandığı tepedeki Barış Şapeli göreceğimiz önemli eserlerdir. Verilecek kısa molada Karlofça 'nın meşhur 'Bermet' şaraplarından ve balından satın alabilirsiniz. Turumuz sonrasında Sırbistan’ın başkenti BELGRAD ’a hareket ediyor ve kısa yolcuğumuz sonrasında BELGRAD ’a varıyoruz. Avrupa ‘nın en eski kentlerinden biri olan BELGRAD şehir turumuzda; YENİ BELGRAD, USCE ALIŞVERİŞ MERKEZİ, TARİHİ BRANKOV KÖPRÜSÜ, TAŞ MEYDAN, SLAVİYA MEYDANI, AZİZ SAVA KİLİSESİ, ESKİ SARAY, YENİ SARAY ve MECLİS BİNASI, Kanuni Sultan Süleyman tarafından fethedilen KALE MEGDAN, MORA FATİHİ DAMAT ALİ PAŞA TÜRBESİ, BELGRAD GALİBİ HEYKELİ, SOKOLLU MEHMET PAŞA ÇEŞMESİ, ASKERİ MÜZE, SAAT KAPI ve MÜZESİİSTANBUL KAPI, NEBOJŞA KULESİ, SABORNA KİLİSESİ YAPILARI, BAYRAKLI CAMİİ ile KALE MEYDAN panoramik olarak gördükten sonra Cumhuriyet Meydanı’nda yürüyüş turumuza başlıyoruz. Belgrad’ın en hareketli Caddesi ve adını Sırbistan III.Prensi Mihailova’dan alan ve 1870 yıllarına ait birçok büyük ve etkileyici binayı barındıran Knez Mihajlova Caddesi’nde yürüyüş turumuzda, Osmanlı’ya karşı isyanı başlatan yer olan ÇUKUR ÇEŞME, CUMHURİYET MEYDANI, SIRBİSTAN ULUSAL PARLAMENTOSU ve PRENS MİHAİLO HEYKELİ ’ni görerek turumuzu noktalıyoruz. Belgrad turumuzun bitiminde otelimize transfer.Otelimize yerleştikten sonra akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz. Geceleme BELGRAD ‘daki otelimizde.



8 Gün: Belgrad –İstanbul –> İzmir (Sırbistan, Türkiye)

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra,. Ardından aracımızdaki yerimizi alıp BELGRAD HAVALİMANI ‘na transfer oluyoruz. THY ‘na ait TK1082 sefer sayılı 09.15 uçuşu ile İstanbul Havalimanına   uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Varışımız sonrası THY ‘na ait TK2330 sefer sayılı 14.00 uçuşu ile  İzmir Havalimanına uçuşumuzu gerçekleştirerek saat 15:20 de varıyoruz. Bir başka seyahatimizde tekrar görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İzmir –İstanbul- Üsküp / Belgrad- İstanbul – İzmir THY ile Uçuşlar
  • Yerel Ulaşım Hizmetleri
  • 4* Otellerde 2 Gece Üsküp, 1 Gece Ohrid, 1 Gece İşkodra veya Çevresi, 1 Gece Medjugore veya Çevresi, 1 Gece Saraybosna ve 1 Gece Belgrad ile Toplam 7 Gece Kahvaltı Dahil Konaklama
  • Otellerde Alınan 6 Akşam Yemeği
  • Yöresel Restaurant da Düzenlenecek Olan Balkan Gecesi.
  • Bazı Şehirlerde Alınan Mecburi Yerel Rehberlik Hizmetleri
  • Kosova Turu (Priştine – Prizren)
  • Matka Kanyonu Turu
  • St.Naum Ohri Göl Kaynağı Turu
  • Ohri Gölünde Tekne Turu
  • Kraviçe Şelalesi Turu
  • Blagay Tekkesi ve Buna Nehir Kaynağı Turu
  • Karlovça Turu
  • Tüm Otoban Check-Point ve Otopark Ücretleri
  • Şehir Vergileri
  • Gümrük Vergileri
  • Programda Belirtilen Panoramik Şehir Turları
  • Havalimanı Vergileri ve Servis Bedelleri
  • Gençaystar Güvencesi
  • Gençaystar Türkçe Rehberlik Hizmetleri
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası (+65 Yaş üzeri 15 € fark öder)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Otelde Alınan Ekstralar ve Tüm Kişisel Harcamalar 
  • Öğle Yemekleri
  • Vizelilerle, Yeşil Pasaportlularla Dubrovnik Turu: 50 € (Katılım çoğunluğuna bağlı olarak gerçekleşir…)
  • Programda Belirtilmeyen Tüm Gezi ve Turlar
  • İsteğe Bağlı Şoför Ve Rehber Bahşişleri
  • Yurtdışı Çıkış Harcı
  • Seyahat İptal, Devir, Güvence Paketi: 15 €
  • (65 – 80 Yaş 30 € olarak hesaplanır.)


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İzmir Hava Alanı (14:30)
Notlar

Oteller Hakkında Bilgi


İptal Şartları
https://gencaystar.com.tr/vizesiz-ucakla-balkan-turlari-2
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 20.04.2024 15:13 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.