Adana`dan Antep`e Bir Gurme Yolculuğu Tur Programı

ADANA ‘DAN ANTEP ‘E BİR GURME YOLCULUĞU

Güneydoğu ‘nun lezzet kokulu sokakları,
şehirleri ve kültürü bir araya geldi.

ADANA-GAZİANTEP-HALFETİ-ANTAKYA-HARBİYE

PEGASUS HAVA YOLLARI İLE ADANA GİDİŞ, ANTAKYA DÖNÜŞ

TUR HAREKET TARİHLERİ 2 GECE 3 GÜN
1.tur:
04-06 Haziran (Turumuz Gerçekleşti.), 2.tur: 14-16 Eylül, 3.tur: 21-23 Eylül,
4.tur: 05-07 Ekim, 5.tur: 19-21 Ekim

Kalkış Yerleri: 04.30 - İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar
Gezilecek Yerler: ADANA-GAZİANTEP-HALFETİ-ANTAKYA-HARBİYE
PROGRAM
1 Gün: İzmir, Adana, Gaziantep

Sabah İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI İç hatlar Terminalinde oluyor ve TC kimliklerimiz ile birlikte PEGASUS HAVA YOLLARI ‘nın kontuarlarından check-in ve bagaj işlemlerimizi tamamlıyoruz. PEGASUS HAVA YOLLARI ‘na ait PC3010 sefer sayılı (Pegasus Hava Yolları en az 2 saat önce alanda olmanızı önermektedir.) Saat: 06:00 uçuşu ile ADANA ‘ya olan uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Dileyen konuklarımız (ekstra) olarak uçak içi kahvaltı seçeneklerinden faydalanabilirler. Toros Dağları’nın güneyinde verimli Çukurova’nın toprakları üzerine kurulmuş ülkemizin en büyük kentlerinden birisi olan ve adını da Uranos ’un oğlundan alan ADANA ’ya sabahın erken saatlerinde ulaşıyoruz. Denizi olmayan kent merkezinin; mavi-yeşil rengiyle hayat ve can verdiği Seyhan Nehri’nin üzerine kurulu SEYHAN BARAJ GÖLÜ ’ne giderek, kahvaltımızı (ekstra) alıyoruz. Sonrasında panoramik olarak; 1912 yılında inşaatı bitirilen Adana Tren Garı’nı, New York’taki Central Park’ı andıran görünümüyle Atatürk Parkı’nı görerek, KÜÇÜK SAAT ’e gidiyor ve yürüyüşe başlıyoruz. St.Jacques adına yapılan küçük bir Ermeni Kilisesi’nin üzerine, Ramazanoğulları tarafından yapılan YAĞ CAMİ ’ni gördükten sonra 32 metre yüksekliği ile Adanalıları selamlayan BÜYÜK SAAT’i bizler de selamlıyoruz. Ardından Kanuni Sultan Süleyman ve IV.Murad  ’ın konakladığı, 14.yy dan kalan dünyanın sayılı yapılarından olan RAMAZANOĞLU KONAĞI ’nı görerek ULU CAMİ ’ne gidiyoruz. Ardından Ülkemizin önemli lezzet duraklarından kentimizde öğle yemeğine gidiyoruz. İsmiyle özdeş ADANA KEBAP ’a ŞALGAM ’ın da eşlik ettiği nefis bir öğle yemeği molası verdikten sonra Yeşilçam’a emek veren çok sayıda Adanalının da aralarında bulunduğu, Türk Sinema tarihini sergileyen ADANA SİNEMA MÜZESİ sonrası Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük ibadet mekanına sahip camilerinden olan SABANCI MERKEZ CAMİ ’ni ziyaret ediyoruz. İhtişamı karşısında bizleri büyüleyecek farklı bir atmosfere götürecek bu olağanüstü yapının ardından yine görkemine hayran kalacağımız başka bir yapı olan Adana’nın simgelerinden TAŞKÖPRÜ ’ye gidiyoruz. MERKEZ PARK ’ta son fotoğraf karelerimizi de aldıktan sonra ADANA ’dan ayrılarak Gazi unvanıyla onurlandırılan şehrimiz GAZİANTEP ’e doğru yol alıyoruz. İlk durağımız BAKLAVACILAR ÇARŞISI oluyor. KATMER ve BAKLAVA molasını kahve ile taçlandırıyoruz. Antep Harbi’nden Tasavvuf Söyleşilerine kadar pek çok sohbete tanıklık eden Türkiye’nin en eski kahvehanelerinden ünlü TARİHİ TAHMİS KAHVESİ ’ne gidiyor ve keyif yapıyoruz. Ardından BAKIRCILAR ÇARŞISIZİNCİRLİ BEDESTEN, ALMACI PAZARI ’nı da gördükten sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama GAZİANTEP ‘deki otelimizde.  



2 Gün: Gaziantep, Halfeti, Antakya

Sabah kahvaltı öncesi dileyen yolcularımız; otelimizin bulunduğu konumun avantajını kullanarak yürüyerek çorbacıya gidebilirler. Sabahın çok erken saatlerinde tükenen, dillere destan BEYRAN ÇORBASI ’nı yerinde tadabilir ve sonrasında otele dönerek kahvaltı yapabilirler. Bu enerji dolu kahvaltının ardından da otelimizden ayrılarak, Fırat’ın suları altındaki Saklı Cennetin Kayıp Kenti HALFETİ ’yi keşfe gidiyoruz. Sakin (CITTASLOW) Kentimizin, geçmişten günümüze olan hikâyesini; BİRECİK BARAJI ’nda yapacağımız tekne turumuz(ekstra) sırasında dinliyoruz.  Sular altında kalan evlerini, ağaçlarını hatta camilerini izlerken hep birlikte bir zamanların Halfeti'sini hayal ediyoruz. Öykünün sonunda “Fırat’ın suyundan, Halfeti’nin havasından ve toprağından ayırmayın beni diyen!” Dünyaca ünlü SİYAH GÜL ’ün yetiştiği topraklardan tekrar Gaziantep’e dönerek GAZİANTEP KALESİ ’ne gidiyor ve halkın düşman işgaline direnişinin öyküsünün anlatıldığı KAHRAMANLIK PANORAMA MÜZESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından sıra kendimizi ödüllendirmeye geldi diyor ve “Acaba ne yemesek ??? ” diye düşünerek ünlü lezzetlerinin tatlarına bakmaya başlıyoruz. Kebabıyla, katmeriyle, baklavasıyla ünlü kentimizde öğle yemeğimizi aldıktan sonra Antep’in hamam kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacağımız HAMAM MÜZESİ ’ni ve Türkiye’de kurulan ilk mutfak müzesi olma özelliğini taşıyan EMİNE GÖĞÜŞ MUTFAK MÜZESİ ’ni geziyoruz. Son durağımız sular altında kalan ZEUGMA ANTİK KENTİ ’nin muhteşem mozaiklerine de ev sahipliği yapan ve aynı zamanda dünya standartlarında müze olma özelliği ile de ön plana çıkan GAZİANTEP ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ oluyor. Ardından GAZİANTEP ’e güzel anılarla veda ederek tersine akıyormuş gibi göründüğü için de ASİ ismini alan ünlü nehrimizin kenarında kurulmuş ANTAKYA ’ya gidiyoruz. Otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz. Konaklama HATAY ’daki otelimizde.



3 Gün: Antakya, Harbiye, İzmir

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Hz. İsa’ya inanlara ilk kez “Hristiyan” adının verildiği St. PIERRE KİLİSESİ ’ne gidiyor ve panoramik olarak da Antakya’yı görüntüleme fırsatı yakalıyoruz. Sonrasında dünyaca ünlü ANTAKYA MOZAİK MÜZESİ ’ne gidiyor, ziyaret ediyor ve muhteşem eserlerine tanıklık ediyoruz. Ardından HATAY ’ın güzel beldesi ŞELALERİYLE ile ünlü HARBİYE ’ye doğru yol alıyoruz. Öğle yemeğinde muhteşem ANTAKYA MUTFAĞI ’nın özgün yemeklerinin ve künefesinin tadına bakma fırsatı bulduğumuz HARBİYE ’den ayrılarak Hatay’a tekrar dönerek, KURTULUŞ CADDESİ ’ni keşfe çıkıyoruz. SERMAYE CAMİ, HABİB-İ NECCAR CAMİ, UZUN ÇARŞI ziyaretlerimiz sonrası turumuzu sonlandırıyor ve havaalanına gidiyoruz. PEGASUS HAVA YOLLARI ‘na ait PC3021 sefer sayılı Saat: 17.30 uçuşu ile İZMİR ‘e dönüş yapıyoruz. 2 saat süren yolculuğumuz sonrasında tekrar karşılaşmayı ümit ederek vedalaşıyoruz. Görüşmek üzere…

 

Uçuşlar Hakkında Önemli Bilgi: Uçuş detayları tur programında turun hazırlandığı gün hava yolundan alınarak bilgi amaçlı verilmiştir. Uçuş kodları ve uçuş saatleri değişebilir. Lütfen turdan önce acentanızdan doğru uçuş kodlarını ve saatlerini edininiz.

Uçaklı Turlar Hakkında Önemli Bilgilendirme; Uçaklı turlarımızda Acentamız Havayolu ile grup anlaşması yaptığı için, PNR tüm grup için oluşturulmuştur. Check-In yapmak için ilgili tarihte ilgili buluşma saatinde TC Numaralarınızın bulunduğu kimlik kartı & PASAPORT ile havayolunun Check-In kontuarından gerçekleştirebilirsiniz. Acentamız ayrıca bilet çıktısı ve PNR bilgisi vermemektedir. Turdan 1 gün önce uçuş detayları yolcularımız için paylaşılmaktadır.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Lüks Araçlarla Ulaşım ve Çevre Gezileri
  • 1 Gece Gaziantep ‘de Yarım Pansiyon Konaklama
  • 1 Gece Antakya ‘da Yarım Pansiyon Konaklama
  • 2 Gece Oteller ‘de Alınan Açık Büfe Sabah Kahvaltısı (2)
  • 1 Gece Otel ‘de Alınan Akşam Yemeği (1)
  • 1 Gece Gaziantep ‘de Gurme Menüsü Akşam Yemeği (1)
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENÇAYSTAR Güvencesi
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Seyahat Sağlık Sigortası, İptal Güvence Paketi: 10,00 ₺
  • (65-80 Yaş Arası 20,00 ₺ Öder)


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İzmir Hava Alanı (04:30)
Notlar

OTELLER VE KONAKLAMA YAPILAN TESISLER HAKKINDA BILGI

  • 1.Gece Gaziantep – 4*Met Gold Hotel (Merkez)  -> http://www.gaziantepmetgold.com
  • 2.Gece Antakya – 4*Anemon Hotels, Antakya -> http://www.anemonhotels.com
  • Önemli Not: Acenta tüm şartları sağlamış olmasına rağmen turun hareket tarihine kadar otellerde aynı standartı korumak kaydı ile değişiklik olabilir. Turun hareket tarihinden 1 gün önce otelleri acentamızdan teyit edebilirsiniz.
 

TUR HAKKINDA NOTLAR / BİLGİLENDİRME

  • Odaya konulan 3. Ve 4. Yatak için Orjinal yatak sözü verilmemektedir. Otelin müsaitliği dahilinde rica edilmektedir. Odaların tamamı Standart olup farklı oda talepleri için fiyat farkı olmaktadır.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • Turlarımızda tur aracı katılımcı sayısına göre belirlenmektedir. 17/27/31/46 kişilik turizm belgeli araçlardır.
  • Tur fiyatlandırmasında yer alan koltuk ücreti 2 yetişkin ile birlikte katılım gösteren 0-6 yaş içindir.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://gencaystar.com.tr/adana-antep-gurme-turu-eski
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 29.03.2024 02:44 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.