Troia Yılı Özel; Truva & Çanakkale & Şehitlikler Turları Tur Programı

*** Troia Yılına Özel ***
Truva & Çanakkale & Şehitlikler
Ayvalık & Cunda

Yıllardır değişmeyen kalitesi ile Çanakkale 'nin en iyi tesislerinden;
Denize Sıfır Konum, Çanakkale Merkez
4*AKOL HOTEL ÇANAKKALE
(Detaylı Bilgi: http://www.hotelakol.com.tr
)

[ Troia Yılı Hakkında Bilgi: http://www.2018troia.com ]

1.TUR: 10-11 MART 2018 1 GECE 2 GÜN
2.TUR: 17-18 MART 2018 1 GECE 2 GÜN
3.TUR: 07-08 NİSAN 2018 1 GECE 2 GÜN
(İLAVE TARİHLERİMİZİ LÜTFEN ACENTAMIZDAN SORUNUZ.)

 

Kalkış Yerleri: Sabah saat 06.00’da Üçyol, 06.15 Lozan Meydanı, 06.30 Karşıyaka Anıt ‘tan, 06.45’de Karşıyaka Acenta
Gezilecek Yerler: Çanakkale Şehitlikler, Truva, Assos, Behramkale, Ayvalık, Cunda
PROGRAM

1.Gün: İzmir, Behramkale, Assos, Troya Antik Kenti, Çanakkale

Sabah saat 06.00’da Üçyol, 06.15 Lozan Meydanı, 06.30 Karşıyaka Anıt ‘tan, 06.45’de Karşıyaka Acenta önünden konuklarımızı aldıktan sonra, hareket ediyoruz. Yol üzerinde (ekstra) kahvaltı molası verdikten sonra, yolculuğumuzu Edremit, Akçay üzerinden sürdürerek BEHRAMKALE ’ye ulaşıyoruz. ASSOS AKROPOL ’ünü, SURLARI, ATHENA TAPINAĞI ’nı ziyaret ediyor, ANTİK LİMAN ’ı ve AGORA ’yı yukarıdan görüyor kervan yolunun kıvrımlarını tepeden izliyoruz. 1. Murat dönemine ait tarihi TAŞ KÖPRÜ ‘yü ve CAMİİ ’yi de gördükten sonra limana iniyoruz minibüslerle (extra). Assos’un ünlü waffle ’nın damaklarımızda bıraktığı lezzet ile muhteşem manzarasının gözlerimizdeki güzelliği ve esen rüzgârın yüzümüzdeki okşayışı ile yönümüzü Efsanevi TROYA ANTİK KENTİ ’ne gidiyoruz. Paris ile Helen’in aşkından, kentin direnişine ve yaşam mücadelesine şahitlik ediyor, heyecanla o zamanı yaşıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki geçmişten günümüze olan hikayesini dinledikten sonra ÇANAKKALE ’nin yolunu tutuyoruz. Ulaştığımızda şehre yürüyüşe başlıyor ve sırasıyla AYNALI ÇARŞI, KORDON, TRUVA ATI ’nı görüntüledikten sonra şehir merkezindeki otelimize yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde. Dileyen konuklarımız yemek sonrası dilerlerse otelimizin konumu sebebiyle Çanakkale ’de bir kordon yürüyüşü yapabilirler…

2.Gün: Çanakkale Şehitlikler, Ayvalık, Cunda, İzmir

Sabah kahvaltımızın ardından otelden ayrılarak ECEABAT ’a geçiyoruz. Binlerce Destan’ın üzerine yazıldığı bu Tarihi Yarımada’da turumuza başlıyoruz. Antik dönemin MAYDOS ’undan geçerek ÇAMBURNU KALESİ, KİLİT-BAHİR KALESİ ve NAMAZGAH TABYASI ’nı panoramik olarak görerek SEYİT ONABAŞI ANITI ’na gidiyoruz. MECİDİYE TABYASI ziyaretimiz sonrası aracımıza geçerek Yarımada’daki turumuza devam ediyor ve Boğaz’ın çıkışına doğru ilerliyoruz. HAVUZLAR ŞEHİTLİĞİ ’ni görerek Yarımada’nın içlerine doğru yol alırken; Sahra Hastaneleri’ndeki yaralılarımızı, onların yaralarını sarmaya çalışan doktor ve hemşirelerimizi düşünürken bu vatan uğruna çekilen acıları bir kez daha şükranla yad ediyoruz. Ardından ŞAHİNDERE ŞEHİTLİĞİ (Gerçek Şehitlik) ve ÇANAKKALE ŞEHİTLER ABİDESİ ’ni ziyaretimiz sonrasında SEDDÜL-BAHİR TABYASI ve EZİNELİ YAHYA ÇAVUŞ ANITI ’na gidiyoruz. ALÇITEPE KÖYÜ ’nde öğle yemeği için alacağımız serbest zaman sonrasında dileyen misafirlerimiz ÇANAKKALE HARP HATIRALARI MÜZESİ (Salim Amca)’yı ziyaret edebilirler. Sonrasında SARGI YERİ ve NURİ YAMUT ANITI ’na gidiyoruz. ARIBURNU ve ANZAC KOYU, 57.ALAY, CONK BAYIRI ziyaretlerimiz ile Tarihi Milli Park’taki turumuzu tamamlayarak feribot ile yapacağımız kısa bir deniz yolculuğu ile Çanakkale’ye ulaşıyoruz. Ardından AYVALIK ’a hareket ediyoruz. CUNDA ADASI ‘nın buram buram deniz kokan sahilinde serbest zaman kullanıyor ve ünlü sakızlı kurabiyesinden tost ekmeğine, zeytinin her türlü çeşidine kadar alışveriş yapma imkânı buluyoruz. Rumlardan kalma TAKSIYARHIS KİLİSESİ ‘ni görerek sokaklarında yürürken evlerin bir zamanki sakinlerini hayal ediyor ve adanın üst noktasındaki DEĞİRMEN ’e ulaşıyoruz. Adayı bir de bu noktadan görüntüledikten sonra aracımıza ulaşarak İzmir ‘e doğru hareket ediyoruz. Bir dahaki GENÇAY STAR TRAVEL organizasyonunda tekrar sizleri ağırlamak dileği ile vedalaşıyoruz.

DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Lüks Turizm Araçları ile Tüm Ulaşımlar ve Çevre Gezileri
  • 1 Gece ÇANAKKALE MERKEZ 'de Yarım Pansiyon Konsept Konaklama
  • Otel’de Alınan Sabah Kahvaltısı (1) ve Akşam Yemeği (1)
  • Profesyonel Kokartlı Rehberlik Hizmeti
  • Şehitlik Feribot Geçiş Ücretleri
  • Seyahat Sigortası Hizmet Paketi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli Park Giriş Ücretleri
  • Otel Konseptine Dâhil Olmayan İçecekler
  • Duraklama ve Molalarda Alınan Yiyecek, İçecekler
  • Assos Antik Limana İniş Minibüs Ücreti


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • Otobüs Güzergahı (İzmir Dışı) (00:00)
  • Üçyol Meydanı (06:00)
  • Lozan Meydanı (06:15)
  • Ksk Anıt (06:30)
  • Girne Bulvarı Acenta Önü (06:45)
Notlar

TUR HAKKINDA NOTLAR / BİLGİLENDİRME

  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Feribot saatlerindeki değişiklikler ve yoğunluk sebebiyle program rehber yetkisiyle değiştirilebilir. 
  • Turlarımızda, araç seçimi katılımcı sayısına göre belirlenmektedir. Turizm paketli 17-27-31-46 Kişilik araçlar tercih edilmektedir.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile 1 Çocuk için geçerlidir. 
  • Tur programı GENÇAY STAR SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
     

OTELLER VE KONAKLAMA YAPILAN TESISLER HAKKINDA BILGI


İptal Şartları
https://gencaystar.com.tr/assos-canakkale-sehitlikler-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 19.04.2024 14:57 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.