Vizesiz Uçakla Balkan Turları Tur Programı

ERKEN REZERVASYON FIRSATI
ODA BAŞI 240 € İNDİRİMLİ SÜPER FİYAT!

ERKEN REZERVASYON SON FIRSATLAR

VİZESİZ UÇAKLA BALKANLAR

TAMAMI 4*-5* OTELLER KALİTESİYLE

TURK HAVA YOLLARI İLE İZMİR’DEN İZMİR’E
SARAJEVO GİDİŞ & BELGRAD DÖNÜŞ FARKIYLA İZMİR'DEN İZMİR'E

VİZESİZ 5 ÜLKE HIRVATİSTAN DAHİL 6 ÜLKE
MAKEDONYA & SIRBİSTAN & BOSNA-HERSEK
ARNAVUTLUK & KARADAĞ & HIRVATİSTAN*

TAMAMI 4*-5* OTELLER, EKSTRA TUR YOK!
GÜZERGÂH ÜZERİ TURLAR EKSTRA TUR DEĞİLDİR!
PROFESYONEL REHBERLER, LÜKS TURİZM ARAÇLARI EŞLİĞİNDE

Sarajevo, Konjic, Jablanica, Mostar, Pocitel, Trebinje, (Dubrovnik), Kotor, Budva, Bar, İşkodra, Podgorica, Lezhe, Leç, Tiran, Elbasan, Struga, Ohrid, Resne, Manastır, Tetova, Üsküp, Leskovats, Belgrad

TUR HAREKET TARİHLERİ 5 GECE 6 GÜN

1.tur: 19-24 Mayıs (19 Mayıs Sezon'a Merhaba) (Gerçekleşti.)
Yoğun istek üzerine yeni tarih: 04-09 Haziran (Gerçekleşti.)

2.tur: 15-20 Haziran (Ramazan Bayramı) (Gerçekleşti.)3.tur: 25-30 Haziran (Gerçekleşti.)
4.tur: 02-07 Temmuz (Gerçekleşti.)5.tur: 09-14 Temmuz (Gerçekleşti.)
6.tur: 16-21 Temmuz (Gerçekleşti.)7.tur: 23-28 Temmuz (Gerçekleşti.)
8.tur: 30 Temmuz-04 Ağustos (Gerçekleşti.)9.tur: 06-11 Ağustos (Gerçekleşti.)
10.tur: 20-25 Ağustos (Kurban Bayramı) (479 €) - Turumuzda 2 kişilik açılma olmuştur...

Kalkış Yerleri: 02.30 - İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Buluşma
Gezilecek Yerler: Balkanlar\'da Vizesiz 5 Ülke ve Hırvatistan
PROGRAM
1 Gün: İzmir, Sarajevo, Konjic, Jablanica, Mostar, Pocitel, Trebinje [-TÜRKİYE-> BOSNA-HERSEK-> HIRVATİSTAN-]

Sabah Saat: 02.30’de İzmir Adnan Menderes Havalimanı İÇ HATLAR Terminali’nde acente görevlileri ile buluşuyoruz. Gerekli Check-in ve bagaj işlemlerimizi tamamlıyoruz. TÜRK HAVA YOLLARI’na ait TK2305 sefer sayılı 03.45 uçuşu ile İstanbul’a, TK1021 sefer sayılı 07.15 uçuşu ile SARAJEVO BUTMİR HAVALİMANI (SJJ) ‘na uçuşumuzu Turk Hava Yolları ‘na ait uçuş ve ikram kalitesiyle gerçekleştiriyoruz. Havalimanına iniş yapıp, bagajlarımızı alıp gümrük işlemlerimizi tamamlayarak, rehberimiz ile buluşuyoruz. Ardından SARAJEVO 'daki turumuza; Birinci Dünya Savaşı’nın çıkmasına neden olan 28 Haziran 1914'te Avusturya- Macaristan İmparatorluğu’nun veliahttı Ferdinad 'ın ve eşi Sofi'nin hayatını kaybettiği suikastın yaşandığı LATİNSKA KÖPRÜSÜ ile başlıyoruz. Ardından Baş Çarşı gezimiz ile devam ediyoruz. Osmanlı kültürünün halen yaşadığı son batı noktası olan SARAJEVO 'da Kanuni Sultan Süleyman 'nın halasının oğlu olan Gazi Hüsrev Bey’e ait olan HÜSREV BEY CÂMİİ ’ni, SAAT KULESİ ’ni, BUDİN BEYLERBEYİ ALİ PAŞA 'NIN CÂMİİ, Sarajevo 'nun Butmir (Ilıca) köyünden olan RÜSTEM PAŞA’NIN BRUSA BEDESTENİ ’ni, MORİCA HAN ’ı, MEDRESE ’yi, , KATEDRAL ’i, KANLI PAZAR ’ı görüyoruz. Bu güzel yürüyüşü Boşnak böreği, Kahvesi ve Trileçe ile taçlandırdıktan sonra SARAJEVO ’dan ayrılarak Mostar'a doğru yola çıkıyoruz. MOSTAR 'a giderken JABLANITSA 'da NERETVA KÖPRÜSÜ ’nü görmek için kısa bir mola veriyoruz. MOSTAR 'da ise (Hisarköprü) 1567 'de Mimar Hayrettin'in yaptığı 1993'te Hırvatların yıktığı, 1997-2004 yılları arasında yeniden inşa edilen Mostar'a adını veren ve sembolü olan ünlü MOSTAR KÖPRÜSÜ ’nü görüyoruz. Ayrıca Mimar Hayrettin'in ilk denemesi olan Eğri köprüyü, eskiden MOSTAR 'ın en önemli geçim kaynağı olan dericilikten dolayı Tabakhane ’yi, Hamamı ve Camisi ile Sokollu Mehmet Paşa’nın Ruznamecisi olan KOSKİ MEHMET PAŞA CAMİİ ’ni görüp MOSTAR 'dan ayrılıyoruz. Ardından Osmanlı’nın biblosu güzelliğindeki POÇİTEL KÖYÜ ’nü gördükten sonra yaklaşık üç saatlik yolculuk sonrası Osmanlı'nın ve Venedik'in deniz ticaretini kontrol etmek üzere dağlarda oluşturduğu, bağlarıyla da ünlü kale kenti TREBİNJE 'ye ulaşıyor ve otelimize yerleşiyoruz.

(Sadece vizesi olanlar ve yeşil pasaportlu yolcularımız için zorunlu olmayan bir turdur.)
(Daha sonra Ekstra Dubrovnik Şehir Turu: DUBROVNİK 'e gelemeyecek olan misafirlerimizi otele yerleştirdikten sonra DUBROVNİK 'e gitmek isteyen yolcularımızla akşam otelimizden ayrılarak Hırvatistan’a giriş yapıyoruz. Geçiş işlemlerimiz sonrası ulaşacağımız UNESCO Dünya Tarihi Miras listesindeki DUBROVNİK 'e yani Orta çağdaki adıyla Ragusa Cumhuriyeti 'ne varıyoruz. DUBROVNİK 'te etkileyici SURLAR, FRANSISKEN MANASTIRI ve Ortaçağın İLK ECZANESİ ’ni, TEHLİKE ÇANI ’nı, Şehrin Koruyucu Azizi olan Sebaste (Sivas)li Sv.VLAHO için yapılan KİLİSE ’yi, ONOFRIO ÇEŞMELERİ ’ni, STRADUN CADDESİ ’ni, DOCHE SARAYI ’nı, GUNDULIC MEYDANI ve ANITI (Türkleri anlatan panolarıyla ünlü)’nı, PILE ve PLOCE KAPILARI ’nı, Sv. IGNATIUS KİLİSESİ ’ni, Orta çağın en büyük Karantinası LAZARETTİ ’yi görerek limanda keyif dolu anlar geçirdikten sonra geç saatlerde otelimize dönmek üzere DUBROVNİK 'ten ayrılıyoruz. Konaklama TREBİNJE 'deki otelimizde.)



2 Gün: Trebinje, Kotor, Budva, Bar, İşkodra, (Podgorica) [-BOSNA-HERSEK-> KARADAĞ-> ARNAVUTLUK-]

Sabah kahvaltısının ardından Adriyatik ’in güzel kıyılarında ilerliyor ve UNESCO korumasında olan KOTOR 'a gidiyoruz. KOTOR 'da surları, ARMY, UN, TRIPHON MEYDANLARI ‘nı, SAAT KULESİ ’ni, KARAMPANA ’yı da görüp BUDVA 'ya geçiyoruz. Ardından SUTOMORE ve BAR üzerinden PODGORİCA ’ya ulaşarak otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Sezon yoğunluğuna bağlı olarak konaklamamız İŞKODRA & PODGORICA & BUDVA ‘da yapılabilmektedir.)



3 Gün: (Podgorica), İşkodra, Lezhe, Leç, Tiran, Elbasan, Struga, Ohrid [-KARADAĞ-> ARNAVUTLUK-> MAKEDONYA-]

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra yola çıkıyor ve ARNAVUTLUK ’a giriş yapıyoruz. İŞKODRA ve LEZHE, LEÇ üzerinden başkent TİRAN 'a yönelirken ARNAVUTLUK ’un güzel görüntülerinin eşliğinde keyifli bir yolculuk yapıyoruz. TİRAN ’da ise; Süleyman Brajini Paşa’nın 1618’de oluşturduğu KÜLLİYE ’nin çevresinde kurulan bu kentte, İtalyan mimarların yaptığı BAKANLIK BİNALARI ’nı, İSKENDER BEY MEYDANI ’nı, ETHEM BEY CAMİİ ’ni, SAAT KULESİ ile ÜNİVERSİTE BİNASI ’nı görüyoruz. Ardından Elbasan yolu ile Kafasan Sınır Kapısı’nı geçerek OHRİD ’ye ulaşıyor ve havanın durumuna göre tekne turuna (Ekstra isteğe bağlı aktivite) başlıyoruz. Turumuz boyunca Işık Kenti OHRİD ’i, ÇAR SAMUEL KALESİ ’ni, TİTO ’nun KONUKEVİ ’ni, SV.JOVAN KANEO KİLİSESİ ’ni ve koyunu görerek iskeleye yanaşıyoruz. Unesco Dünya Mirası Listesi’ndeki OHRİD GÖLÜ ’nden izlediğimiz bu güzel ve şirin kenti bu kez yürüyerek gezmeye başlıyoruz. İskeledeki heykel grupları hakkında bilgi aldıktan sonra, Roma Yolu’nun üzerine kurulan; “Safranbolu Evleri” olarak anılan Osmanlı sivil mimarisinin güzel örnekleri arasında OHRİD ’nin sakin ve dingin sokaklarında yürüyüşümüze başlıyoruz.  HOLY MOTHER BOLNICHKA KİLİSESİ ’nin yanından geçerek dönemin ünlü yapısı ST. SOPHIA KİLİSESİ ’ne ulaşıyoruz. Ardından yine sokaklar arasında yürüyerek çarşıya gidiyoruz. Alışveriş için alacağımız serbest zamanın sonrasında yıllara meydan okumuş çınar ağacında buluşarak HALVETİ TEKKESİ, ALİ PAŞA CAMİİ ’ni görerek otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklamamız OHRİD ‘deki otelimizde.



4 Gün: Ohrid, Resne, Manastır, Tetova, Üsküp [-MAKEDONYA-]

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra ST.NEUM MANASTIRI ’na gidiyoruz. Doğası ve yapısıyla bizi büyüleyecek bu ziyaretin ardından OHRİD ’e veda ederek, Resne’nin güzel elma bahçelerinin arasından MANASTIR ’a doğru yol alıyoruz. Atatürk’ün okuduğu Askeri İdadi ziyaretimiz sonrası ŞİROKE sokak üzerinde yürüyüş yaparak Manastır’ın ortasındaki havuza gidiyoruz. YENİ CAMİ, İSHAKİYE CAMİSİ, SAAT KULESİ ’ni gördükten sonra KALKANDELEN (TETOVA) ’e ulaşıyor ve Sanat Dünyası için çok önemli bir yapı olan ALACA CAMİİ ‘ni ziyaret ediyoruz. Renkleriyle büyülendiğimiz bu ziyaretimiz ardından bu kez de Makedonya’nın başkenti ÜSKÜP ’e doğru hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama ÜSKÜP 'teki otelimizde.



5 Gün: Üsküp, Leskovats, Belgrad [-MAKEDONYA-> SIRBİSTAN-]

Sabah kahvaltısının ardından ESKİ ÜSKÜP ile turumuza başlıyoruz. KALE ‘yi, MUSTAFA PAŞA CAMİİ ’ni, KURŞUNLU HAN, ÇİFTE HAMAM, MURAT PAŞA CAMİİ, KAPAN HAN ’ı görerek ESKİ ÇARŞI ‘da alışveriş için serbest zaman alıyoruz. Sonrasında bu kez yeni ÜSKÜP 'e geçiş yaparak TAŞ KÖPRÜ ‘yü, BÜYÜK İSKENDER, II.PHILIP heykelleriyle, VMRO 'nun ünlü liderlerinden DAME GRUEV, GOTSE DELÇEV, KRIL ve METODY, JUSTINIAN, CAR SAMUEL HEYKELLERİ ‘ni, ZAFER TAKI ’nı, yeni yapılan Neoklasik mimarideki birçok binayı görüp, 1910 yılında Gonca Boyacı adıyla Üsküp'te doğan RAHİBE TERASA ANI EVİ 'ni ve anıtını ziyaret edip turumuzu tamamlıyoruz. Ardından LESKOVATS üzerinden akşam saatlerinde BELGRAD ’a ulaşıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Ardından dileyen konuklarımızla akşam SKARDALIJA ‘ya giderek BELGRAD ’ın eğlence hayatına ortak oluyoruz. Geceleme BELGRAD ‘daki otelimizde.



6 Gün: Belgrad, İzmir [-SIRBİSTAN-> TÜRKİYE-]

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Tito’nun övünç kaynağı olan geniş bulvarlı modern BELGRAD ’ı gezmeye SIRP ORTODOKS KİLİSESİ ’nin kurucusu ST. SAVA ’ya atfedilen KATEDRAL ’i ziyaret ile başlıyoruz. Ardından panoramik tur yaparak şehir içinde BELGRAD GÖKDELENLERİ ‘ni, HÜKÜMET BİNALARI ‘nı, PARLAMENTO ‘yu, Nato ’nun bombaladığı GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI ve POLİS MERKEZİ ’ni görüyoruz. NİKOLA PAŞİÇ MEYDANI ’nı, TERAZİYA MEYDANI ‘nı ve 1867'de Belgrad'ı terk ederken şehri teslim ettiğimiz KNEZ MİHAJLOVA ANITI ’nın da yer aldığı REPUBLICA MEYDANI ’nı gördükten sonra ÜNİVERSİTE MEYDANI ’nda aracımızdan inerek eski şehir üzerindeki turumuza başlıyoruz. Kültür ve sanat şehri olan Belgrad’ın şehir yaşantısını hissetmek ve hareketliliğine ortak olmak için KNEZ MİHAJLOVA CADDESİ ’nde alacağımız serbest zaman sonrası Kalemegdan turumuza başlıyoruz. Sırasıyla; ANAHTAR TESLİM ANITI, BALIKÇI HEYKELİ, FRANSIZ ÖZGÜRLÜK ANITI, ROMA DÖNEMİ SURLARI, KARA GEORGE ve İSTANBUL KAPILARI, DAMAT ALİ PAŞA TÜRBESİ, VİCTOR ANITI, SOKULLU MEHMET PAŞA TÜRBESİ ’ni görüyoruz.  Şarkılara, marşlara konu olan ve ülke ülke gezen Tuna Nehri’nin Sava Nehri ile güzel buluşmasına şahitlik ederken, Sava Nehri üzerine kurulu GAZELA KÖPRÜSÜ, ADA KÖPRÜSÜ, BRANKO KÖPRÜSÜ, PANÇEVO KÖPRÜSÜ ’nden SAVAŞ ADASI ’na kadar Belgrad ’ın olağanüstü manzaraları ile dileyen konuklarımızla tekne turu yapıyoruz. (Ekstra isteğe bağlı aktivite) Ardından BELGRAD NİCOLA TESLA HAVAALANI ’na giderek, turun en büyük hediyesi anılarımızla check-in, bagaj işlemlerimizi tamamlıyoruz. Saat: 20.20 ‘de TURK HAVA YOLLARI ‘na ait TK1084 seferi ile önce İstanbul’a sonrasında Saat: 01.35 ‘de TK2354 sefer sayılı uçuşu ile de TURK HAVA YOLLARI ‘nın ikram ve kalitesiyle İZMİR ‘e uçuyoruz. Bir başka GENÇAYSTAR organizasyonunda tekrar karşılaşmak dileği ile vedalaşıyoruz. HOŞÇA KALIN!

Uçuşlar Hakkında Önemli Bilgi: Uçuş detayları tur programında turun hazırlandığı gün hava yolundan alınarak bilgi amaçlı verilmiştir. Uçuş kodları ve uçuş saatleri değişebilir. Lütfen turdan önce acentanızdan doğru uçuş kodlarını ve saatlerini edininiz.

Uçaklı Turlar Hakkında Önemli Bilgilendirme; Uçaklı turlarımızda Acentamız Havayolu ile grup anlaşması yaptığı için, PNR tüm grup için oluşturulmuştur. Check-In yapmak için ilgili tarihte ilgili buluşma saatinde TC Numaralarınızın bulunduğu kimlik kartı & PASAPORT ile havayolunun Check-In kontuarından gerçekleştirebilirsiniz. Acentamız ayrıca bilet çıktısı ve PNR bilgisi vermemektedir. Turdan 1 gün önce uçuş detayları yolcularımız için paylaşılmaktadır.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • TURK HAVA YOLLARI ile İzmir – Sarajevo / Belgrad – İzmir arası Ekonomi Sınıf Uçuşlar
  • TURK HAVA YOLLARI Uçuş Konforu ve İkramları
  • Sarajevo ve Belgrad Havalimanı Transferler
  • Program’da Belirtilen Tüm Şehir Turları
  • Şehir Turları Esnasında Zorunlu Lokal Rehberlikler
  • Tüm Şehirlerde Konaklama ve Turist Vergileri
  • Oteller ’de 5 GECE Oda Kahvaltı Bazında Konaklama
  • Oteller ‘de 5 Sabah Kahvaltısı
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • GENCAYSTAR Güvencesi
  • Mesleki Sorumluluk Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Kaptan ve Rehber Bahşişleri
  • Ekstra Olduğu Belirtilen Her Türlü Hizmet (*)
  • Hırvatistan, Dubrovnik Şehir Turu: 40 € (**)
  • (Sadece vizeli veya yeşil pasaportlular için seçenektir.)
  • 5 Gece Otelleri Yarım Pansiyon’a Çevirme Farkı: 50 €
  • (Tüm Akşam Yemeklerini Oteller ’de Dahil Etme Farkı)
  • Yurtdışı Çıkış Fonu: 15 TL (Bankaya yatırılmalıdır.)
  • Seyahat İptal, Devir, Güvence Paketi: 15 €
  • (65 – 80 Yaş 30 € olarak hesaplanır.)

 

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

**Tur programının seyri dışındaki tekne turu ve eğlence aktiviteleri rehber tarafından organize edilmekte olup, tur esnasında müşteri katılımıyla gerçekleşmektedir. Tüm bu hizmetler isteğe bağlı olup, zorunluluğu bulunmamaktadır.

**Hırvatistan Türk vatandaşlarından (normal pasaportlular) vize istemektedir. Bu tur tamamen vizesiz organize edildiği için vizesi olanlar ve yeşil pasaportlular için bir seçenek olarak eklenmiştir. Dileyenler katılabilirler, bir zorunluluk söz konusu değildir.



Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İzmir Hava Alanı (02:30)
Notlar

OTELLER HAKKINDA BİLGİ

  • HOTEL BELLEVUE  4* V.B.- TREBINJE / BOSNA-HERSEK
  • HOTEL GRAND EUROPE 5* V.B.- İŞKODRA / ARNAVUTLUK
  • HOTEL AURA 4* V.B.- OHRID /  MAKEDONYA
  • HOTEL PANORAMIKA 4* V.B.- ÜSKÜP / MAKEDONYA
  • HOTEL ZLATNIK 4* V.B.- BELGRAD / SIRBİSTAN

..veya ile belirtilen oteller dönemlere göre değişiklik göstermektedir. Tur hareket tarihinden bir hafta önce otel isimlerini acentanızdan teyit edebilirsiniz.

VİZE / TUR HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER

  • Vize işlemlerini tamamen kendi takip edecek misafirler için vize desteği & evrak & yolcu listesi & araç bilgisi paylaşılmaz.
  • Alınamayan vize ücreti iade edilmez. Tur ücretinin iadesi ise tur sözleşme maddeleri ile bir bütündür.
  • Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir.
  • Sadece Dubrovnik gezisi için, çok girişli Schengen vizesi olanlar ve yeşil pasaport için ekstra vize almaya gerek yoktur.
  • Tur tarihleri süresince iki ülke arasında vizesiz, pasaport ile geçiş izni protokolünde değişiklik olması halinde acentamız programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
  • 1 Oda için 3. Kişi ek yatak olabilir, orijinal yatak sözü verilmemektedir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Turlarımızda çok fazla sınır kapısı geçişi olduğu için programdaki yaşanacak yoğunluk nedeniyle tur programı rehber tarafından revize edilebilmektedir.
  • Turun rehberi ve rehbere ait iletişim bilgisi turdan 1 gün önce SMS ile gönderilmektedir. Bunun haricinde bir bilgilendirme için aranmayacaksınız.
  • Tur otellerimiz Bölge’nin ve sınıfının iyi tesisleridir. Aynı kategori korunmak kaydı oteller değişebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • Turlarımız otobüs ile gerçekleştiği için turun çıkışı için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile acentamız turu iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda ödenen ücret ödendiği şekilde iade edilecektir.
  • GENCAYSTAR, tur programını bayram yoğunluğu, yağmur, yağış ve ön görülemeyen sebeplerle güzergâhında değişiklik yapabilir. Lütfen tur programının güncen sirküsünü 48 saat evvel acentadan edininiz.

İptal Şartları
https://gencaystar.com.tr/vizesiz-ucakla-balkan-turlari-eski
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 16.04.2024 11:45 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.