İran Turu Tur Programı

VİZESİZ İRAN TURU 
TÜM TURLAR DAHİL !!


Tahran(1),İsfahan(3),Yazd(1),Şiraz(2)
TÜRK HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE

18 - 25 KASIM 2017
10 - 17 MART 2018
07 - 14 NİSAN 2018
19 - 26 MAYIS 2018
10 - 17 HAZİRAN 2018

7 GECE / 9GÜN

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali
Gezilecek Yerler: Tahran, İsfahan, Yazd, Şiraz
PROGRAM
1 Gün: İstanbul

Buluşma Tarihi: Saat  23:30



2 Gün: İstanbul – Tahran

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’de akşam saat 23:30’da buluşma. Bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Havayolları’nın tarifeli seferi TK 878 ile saat 02:30'de Tahran’a uçuş. Yerel saat ile 06:10'da İnişimizi takiben bizi bekleyen özel otobüsümüzle otelimize kahvaltı almaya gidiyoruz. Ardından panoramik Tahran şehir turu sırasında çok zengin arkeolojik buluntunun sergilendiği İran Ulusal Müzesi, Merkez Bankası Ulusal Mücevher müzesi, Unesco Kültür Mirası, Şahların ikametgahı Gülistan Sarayı  görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer oluyoruz. Geceleme Tahran’da otelinizde.



3 Gün: Tahran – İsfahan

Sabah erken saatte alınacak kahvaltı sonrası İsfahan’a hareket ediyoruz. Yol üstünde köklü bir geçmişe sahip, ticaret yollarının kavşağı Kaşhan kentinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, her yanı su kanalları ile çevrilmiş olan bahçe içinde Amir Kabir’in öldürüldüğü hamam da bulunan Fin Bahçeleri'ni geziyoruz. İsfahan'a 170 km. mesafede, 1500 yıldır geleneklerini koruyan dağ köyü Abiyaneh'i ziyaret ettikten sonra . bu keyifli günü İsfahan'a varışımızı takiben muhteşem meydan  Nakş-ı Cihan'da kapalıçarşı içerisinde otantik kafeleri gezerek tamamlıyoruz. Geceleme İsfahan’da otelimizdedir. 



4 Gün: İsfahan

Sabah kahvaltısı sonrası İsfahan şehir turu için otelden ayrılıyoruz. Şehir turumuz esnasında dünyanın en büyük meydanlarından biri olan Nakş-ı Cihan Meydanı, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Mescid-i Cuma, yine UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Jameh Camii'ni geziyoruz. Kısa bir serbest zamanın ardından Kapalı Çarşı turumuza başlıyoruz. Engin İran edebiyatına plato olmuş İsfahan kenti pazarlarında halıdan telkariye, sedeften gümüşe İran'a özgü el sanatlarını tanıyoruz. Akşam ışıltılı köprülerin gece manzarasını fotoğraflıyoruz. Geceleme İsfahan’da otelimizdedir.



5 Gün: İsfahan

Sabah kahvaltısı sonrası Safevi şahı I. Abbas tarafından yaptırılan saray ve botanik bahçeler kompleksinin bir parçası olarak inşa ettirilen Çehel Sutun Sarayı'nı geziyoruz. Zayandeh nehri üzerinde bulunan Sio Se Pol ve Khaju Köprüleri gezilerimizin ardından Ermeni Mahallesi'ne gidiyoruz. Şirin kafelerin, ufak büfelerin olduğu mahallede gezinti sonrası tarihi bir kervansarayın restore edilerek yapılmış Abbasi Otel bahçesinde İran usulü çay molası veriyoruz.  Geceleme İsfahan’da otelimizde.



6 Gün: İsfahan – Yezd

Sabah kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve Yezd kendine hareket ediyoruz. Muhteşem Zagros Dağları manzarası eşliğinde İran bozkırında yapacağımız yaklaşık 4 saat sürecek yolculuğumuz sırasında yol üstünde panoramik olarak  Kerpiç-Buz Evi’ni, göreceğiz. Gezimizin ardından Yezd’e hareket ve otantik kentte panoramik şehir turumuzda, Ateş Tapınağı, Sessizlik Kulesi, Emir Çakmak Zaviyesi, daracık sokakları, kerpiç ve taş mimarisiyle eski kent sokakları yürüyüş turu yapıyoruz. Geceleme Yezd'de otelimizde.



7 Gün: Yezd – Şiraz

Sabah erken kahvaltı sonrası 07.30'da otelden ayrılıyoruz ve Şiraz’a doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pasargad Kenti  'nde Büyük Kiros'un mezarını görüyor, panoramik antik kent gezimizi otobüsümüzle yapıyoruz. Ardından yolumuza devam ediyoruz ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan antik kent Persepolis'i, Persepolis Müzesi'ni ve kral mezarları Nakş-ı Rüstem arkeolojik alanlarını geziyoruz. Persepolis Antik kenti, ilk olarak MÖ 6.yy sonlarına doğru Pers Kralı 1. Darius tarafından kurulmuştur ve Pers İmparatorluğuna başkentlik yapmıştır. Ardından Şiraz’a varıyoruz ve otantik Kapalıçarşı gezimizi yapıyor, baharat ve İran'a özgü ürünlerin sergilendiği dükkanların keyfini çıkarıyoruz.  Geceleme Şiraz’da otelimizde.



8 Gün: Şiraz

Sabah kahvaltının ardından  panoramik Şiraz şehir turu için otelimizden hareket ediyoruz. Şiraz bulunduğu bölgenin en önemli ticaret ve turizm kentidir. Tarihte Pers İmparatorluğu’nun başkenti olduğu için bünyesinde bir çok tarihi eser ve mekan barındırmaktadır. Panoramik olarak yapılacak şehir turumuzda; Kerim Han Kalesi, Narenjestan Bahçesi, Vekil Camii ve Nasır el Mülk görülecek yerler arasındadır. Huzurlu bahçe şair Hafız Mozolesi ziyaretinde Pers Kahvesi'nde İran edebiyatından örnekler dinleyerek gezimizi tamamlıyoruz. Ardından otelimize transfer.  Dinlenmenin ardından saat 23:00 civarında çıkış yapıyoruz ve havalimanına transfer oluyoruz.



9 Gün: Şiraz – İstanbul

Bilet ve gümrük işlemlerinin ardından Türk Havayolları’nın tarifeli seferi TK 885 ile saat 03.10’te İstanbul’a uçuş. Varışımız sabah 07.00’te olacak. Bir sonraki turumuzda görüşmek ümidiyle…



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • THY’nın tarifeli seferi ile İstanbul – Tahran gidiş ve Şiraz -İstanbul dönüş ekonomi sınıfı  uçak biletleri
  • Havalimanı vergileri
  • 4* otellerde 7 gece konaklama,
  • Sabah Kahvaltıları,
  • Özel araçlarla Havalimanı – Otel – Havalimanı transferleri,
  • Şehirlerarası  tüm transferler,
  • Programda belirtilen tüm şehir turları ve giriş ücretleri
  • Türkçe rehberlik hizmeti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı Çıkış Fonu: 15 TL (Bankaya yatırılmalıdır.)
  • Seyahat İptal, Devir, Güvence Paketi: 15 Eur.
    (65 – 80 Yaş 30 Eur olarak hesaplanır.)
  • Ekstra turlar,
  • Kişisel harcamalar
  • İç hat bağlantı İzmir - İstanbul - İzmir Uçuşları 160 Usd. ( Bağlantı ücretleri ilgili sınıftan yer olmasına göre değişiklik gösterebilmektedir.)

 



Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Tahran’da; milattan önce 5000. yıllara dayanan zengin tarihi buluntu ve eserleriyle İran Ulusal Müzesi, İran Ulusal
    • Mücevher müzesi, Unesco'nun da koruma altına almış olduğu Gülistan Sarayını geziyoruz.
    • İsfahan’da Nakş-I Cihan meydanı ve Çehel Sütun sarayını gezme fırsatı bulacaksınız.
    • UNESCO Dünya Mirasları Listesinde yer alan, antik kent Persepolis’i keşfedeceğiz.
    • Kaşhan kentinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, her yanı su kanalları ile çevrilmiş olan bahçe içinde Amir
    • Kabir’in öldürüldüğü hamam da bulunan Fin Bahçeleri'ni geziyoruz.
    • Zerdüştlük inancında ölen kişinin gövdesinin konulduğu yüksek kuleleri, Tower of Silence’ı göreceğiz.
    • İçinde yaklaşık 472.500 çini olduğu tahmin edilen İmam Camii’ni göreceğiz.

    İptal Şartları
    https://gencaystar.com.tr/iran-turlari
    Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
    Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
    08504412525


    Bu çıktı 20.04.2024 14:39 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.