Güney Afrika Turu Tur Programı

GÜNEY AFRİKA TURU

Johannesburg(1), Sun City(2), Pilanesberg(1), Cape Town(3)

TÜRK HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE

Pilanesberg’te 1 Akşam Yemeği Dahil !!
VİZESİZ PROGRAM !!!
7 GECE / 10 GÜN

18 KASIM - 26 KASIM 2017
09 ARALIK - 17 ARALIK 2017
20 OCAK - 28 OCAK 2018
27 OCAK - 04 ŞUBAT 2018
24 ŞUBAT - 04 MART 2018
17 MART - 25 MART  2018
21 NİSAN - 28 NİSAN 2018
09 HAZİRAN - 17 HAZİRAN 2018


Kalkış Yerleri: Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali 02:25
Gezilecek Yerler: Johannesburg, Sun City, Pilanesberg, Cape Town
PROGRAM
1 Gün: ISTANBUL - JOHANNESBURG

Saat 23:30’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde buluşuyoruz. Bilet ve bagaj islemlerinin ardından Türk Havayollarinin TK 42 Tarifeli Sefer tarifeli sefer sayili uçusu ile saat 02:25’te Istanbul Johannesburg uçuşunu gerçekleştiriyoruz. Yerel saat ile saat 11:25’te Johannesburg’ a varış. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından şehir merkezine transfer oluyoruz. Varışa istinaden yapılacak şehir turunda şehir Merkezi, Houghton-Mandela Evi, Rosebank, Sandton bölgeleri turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize dönüş ve geceleme Johannesburg’taki otelimizde.



2 Gün: JOHANNESBURG - SUN CITY

Sabah alınacak kahvaltıdan sonra Sun City’e hareket ediyoruz. Yol üzerinde dileyen misafirlerimiz için extra Lesedi Kültür Köyü turu yapma imkanı. Lesedi, Güney Afrika’da yaşayan siyah kabilelerin yaşam şekillerini, danslarını, gelenek ve göreneklerini yakından görebileceğiniz kültürel bir köydür. Turun başlangıcında video prezantasyonu ile siyah kültürlerin tarihi anlatılır daha sonra ufak gruplara ayrılarak Zulu-Xhosa-Basotho ve Pedi kabilelerinin ev yaşamlarını sergileyen alanlara girilir. Daha sonra kültürel Afrika dansları izlenir. Öğle yemeğimizi, ekstra tura dahil olarak Lesedi Kültürel Köyünde geleneksel Afrika mutfağı ile alıyoruz. Lesedi Köyü ziyareti sonrası yolumuza devam ediyoruz ve Sun City’e varıyoruz ve panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Sun City Güney Afrika’nın kuzey batı eyaletinin bozkırlarında, sakin bir gölün kıyısındadır ve Pilanesberg’in heybetli dağlarıyla çevrilidir. Sun City, birçok özelliğinin birleşimiyle tatil beldeleri içinde benzersizdir. Her sene ihtişamlı sportif ve eğlence faaliyetleriyle donanmış dört ve beş yıldızlı otelleri ve büyülü Lost City (Kaybolmuş Şehir) binlerce turisti çeker. Varışa istinaden yaptığımız panoramik şehir turumuzun ardından otelimize yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.
Lesedi Kültür Köyü gezisi: 85 €



3 Gün: SUN CITY

Sabah otelde alınacak olan kahvaltının ardından palmiye ağaçları, suni gölleri, suni denizleri ve plajlarıyla beraber kumarhane, lux oteller, golf şampiyonası merkezi, ve Afrika’nın incisi olarak bilinen Sun City”de serbest zaman. Sun City, inanılması çok güç şartlar altında Kıt’a Afrika’sında muazzam paralar harcanarak yoktan var edilmiş tüm dünyadan turistlerin akın ettiği bir kumar ve eğlence merkezidir. Gun boyunca bölgeyi daha yakından tanıma fırsatı bulacağız. Dilediğinizce Sun City’nin eğlenceli  ortamında gününüzü değerlendirebilirsiniz. The Lost City’i keşfedebilir veya Su Dünyası’nda yapay dalgalar içinde yüzebilirsiniz. Alışveriş ve eğlence merkezine gidebilir, Casino’da şansınızı deneyebilir veya timsah çiftliğine gidebilirsiniz. Ayrıca golf ve tenis gibi spor imkanlarını da değerlendirebilirsiniz.



4 Gün: SUN CITY - PILANESBERG

Sabah otelde alınacak olan kahvaltının ardından Pilanesberg’deki otelimize hareket ediyoruz. ardından otelimize varış ve odalarımıza yerleşme. Dileyen misafirlerimiz ekstra yapılacak olan Pilanesberg safari turuna katılabilirler. Pilanesberg National Park’ta  safari araçları ile yapılacak olan safari gezimizde doğal tabiatın içinde unutulmaz anılarla dolu, eşsiz saatler geçirme fırsatına sahip olacağımız Pilansberg National Park’da dağların arasında volkanik oluşumlu doğal bir tabiat ortamında yaşayan çeşitli vahşi hayvanların günlük yaşantısına konuk olacağız. Gezimiz süresince Big Five olarak tanımlanan aslan, leopar, fil, buffalo ve hippolari ayrıca 350 kuş türü, 65 sürüngen ve yüzlerce değişik hayvan çeşidini görme imkanı yakalayacağız;  safarinin ardından otelimizde dönüyoruz ve serbest zaman.  Aksam yemeği açık büfe olarak otelimizde alınacaktır.
Pilanesberg Safari: 100  €



5 Gün: PILANESBERG - JOHANNESBURG - CAPE TOWN

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Johannesburg – Cape Town uçuşumuzu gerçekleştirmek üzere havalimanına transfer oluyoruz. Dileyen misafirlerimiz yol üzerinde yapılacak olan opsiyonel Aslan Parkı turuna katılabilirler. Aslan Parkı turumuzda, nadir bulunan beyaz aslan görme, yavru sevme, kendi ortamlarında oyunlarını görme,  imkanı bulacağız. Turumuzun havalimanına varış ve Cape Town uçuşu gerçekleşiyor. Cape Town’a varışımızla birlikte, bizi bekleyen özel aracımıza binerek panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Parlamento Binası, Company Gardens, Long Street, Ümit Kalesi, Reibeck Heykeli ve Adderly Caddesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otele transfer oluyoruz ve odalarımıza yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.
Aslan Parkı gezisi: 80 €



6 Gün: CAPE TOWN

Sabah kahvaltımızın ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz extra olarak düzenlenecek Masa Dağı ve Stellenbosh Şarap Çiftliği turumuza katılabilirler. 45 dakikalık yolculuğumuzun ardından geleceğimiz bu çiftlikte önce mahsenleri geziyor ardından şarap tadımı yapıyoruz. Daha sonra 1679’ da kurulmuş olan Stellenbosh kasabasına geçiyor ve şaraplari, meşe ağaçları ve üniversitesi ile ünlü bu kasabada panoramik şehir turu yapıyoruz. Ardından Spier Çiftliğinde; Eagle Encounter’da Güney Afrikanın vahşi kuşlarını görüyoruz. Restaurant’ta alınacak öğle yemeği. Sonrasında Masa Dağı’nın 1087 m yükseklikteki tepesine çıkıp bu doyumsuz manzaranın büyüsüne kendinizi bırakabilirsiniz. Sonrasında otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.
Masa Dağı & Stellenbosh Şarap Çiftliği gezisi: 125 €



7 Gün: CAPE TOWN

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Alış veriş, dinlenme ve gezme fırsatı. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenleyeceğimiz Ümit Burnu gezimize katılabilirler. Bantry Bay, Camps Bay ve Llandudno Bölgelerinden geçip balıkçı kasabası olan Hout Bay’a varılacaktır. Tekne ile açılarak  Duiker Adasındaki Cape kürklü foklarını göreceğiz. Daha sonra Chapmans Peak ya da Constantia Nek’den geçerek, Simons Town yakınındaki Boulders Beach’te Afrika Penguenlerini görüyoruz. Deniz kenarındaki restorantda alınacak öğle yemeğinden sonra Afrika’nın en güneybatı köşesi olan Barthelomios Diaz’ın keşfettiği Ümit Burnu ve Cape Point’te feniküler ile dünyanın en yüksek feneri görülecektir. Daha sonra farklı sahil kasabalarından geçerek Cape Town’a dönüyoruz. Geceleme otelimizde.
Ümit Burnu gezisi: 125 €



8 Gün: CAPE TOWN - ISTANBUL

Sabah kahvaltıdan sonra transfer saatine kadar serbest süre. Daha sonra kararlaştırdığımız saatte buluşarak, İstanbul uçuşumuzu gerçekleştirmek üzere havalimanına transfer oluyoruz. THY’ nın TK 45 sayılı seferiyle 17:20’ de İstanbul’ a hareket ediyoruz. Geceyi uçakta geçiriyoruz.



9 Gün: ISTANBUL

Yerel saat ile 05:05’de  Atatürk Havalimanı’na varışımızla birlikte turumuz sona eriyor. Bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk  Havayolları tarifeli seferi ile Istanbul -  Johannesburg gidiş ve  Cape Town  – Istanbul  dönüş ekonomi sınıfı uçak biletleri ve bu bilete ait vergiler
  • Johannesberg - Cape Town  iç hat uçuş biletleri ve bu bilete ait vergiler
  • Programda belirtilen şehirlerde 4* otellerde 7 gece oda-kahvaltı konaklamalar,
  • Sabah Kahvaltıları,
  • Pilanesberg’te 1 akşam yemeği
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
  • Programda belirtilen tüm panoramik şehir turları,
  • Türkçe rehberlik hizmeti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu ( 15 TL )
  • Öğle yemekleri,
  • Akşam yemekleri,
  • Seyahat Sigortası
  • Kişisel harcamalar
  • Extra turlar
  • İç hat İzmir - İstanbul - İzmir Bağlantı ücreti 180 Usd.


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
    Notlar

    TURUN ARTILARI

    • Cape Town'da Ümit Kalesi, Parlamento Binası ve Company Bahçeleri'ni görüyoruz.
    • Efsanevi Ümit Burnu'nda Duiker Adası'nda fok balıklarını ziyaret edebilir, Boulders Plajı'nda penguenler ile tanışma fırsatı bulacaksınız.
    • Boschendal ve Grand Provence isimli bağlarda birbirinden lezzetli mahsullerin de tadına bakabilme şansınız olacaktır.
    • Apartheid Müzesi'ni ziyaret edebilme ve  burada Güney Afrika'da yaşanan soykırımın izlerini görebilme fırsatı bulacaksınız.
    • Big Five olarak tanımlanan aslan, leopar, fil, buffalo ve hippolari ayrıca 350 kuş türü, 65 sürüngen ve yüzlerce değişik hayvan çeşidini görme imkanı yakalayacağız.
    • Güney Afrika’da yaşayan siyah kabilelerin yaşam şekillerini, danslarını, gelenek ve göreneklerini yakından görebileceğiniz Lesedi Kültür köyünü ziyaret etme fırsatı bulacağız.

    GÜNEY AFRİKA TURU / OTELLER

    18 YAŞALTI ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ UYARI

    • 18 Yaş altı misafirler için getirilmesi gereken evraklar ve bu konudaki bilgileri aşağıda bulabilirisiniz
      Bu konuda çok dikkatli olunması gerekiyor. Eksik evraklarla uçağa binmek mümkün değildir.
    • İlgili kanunlarda yapılan değişiklik gereği 01 Haziran 2015 tarhinden geçerli olmak üzere, 18 yaş altı tüm ziyaretçilerden doğum sertifikası istemektedir. T.C. Vatandaşları için Nüfus Müdürlüklerinden alınan Nüfüs Kayıt Örneği, yeminli tercümanda tercüman ettirildikten sonra doğum sertifikası yerine geçecektir

    YENİ GÖÇMENLİK DÜZENLEMESİ

    Ebeveynleri ile beraber seyahat eden çocuklar için gerekenler:
     
    (i) Ebeveynler beraber seyahat ettikleri çocuk/çocukların ebeveynleri olduklarını ispatlayan doğum belgelerini ibraz etmekle yükümlüdürler.
    (ii) Evlat edinilmiş çocuklar için ebeveynler evlat edinmiş olduklarını ispatlayan evlat edinme sertifikasını ibraz etmek mecburiyetindedirler.
     
    Açıklayıcı not:

    Bu uygulama hem Güney Afrika vatandaşlarına hem diğer yabancılara gidişte ve varışta uygulanacaktır.
    Doğum sertifikası vermeyen ülkelerden giriş/çıkış yapan yolcular için yetkili bir makamdan alınacak doğum sertifikası yerine geçecek bir belge ibraz edilmelidir. İbraz edilen bütün dokümanlar orijinal veya noter veya dengi bir makamdan onaylı kopyası olmalıdır.
     
    Ebeveynlerinden yalnızca biri ile beraber seyahat eden çocuklar için gerekenler:
     
    (i) Ebeveynler beraber seyahat ettikleri çocuk/çocukların ebeveynleri olduklarını ispatlayan doğum belgelerini ibraz etmekle yükümlüdürler.
    (ii) Doğum belgesinde kayıtlı seyahat etmeyen diğer ebeveynin,  çocuğun diğer ebeveyni ile beraber Güney Afrika’ya giriş ve/veya çıkış yapabileceğine dair yeminli muvafakatnamesi ibraz edilmelidir.
    (iii) Tüm ebeveynlik hak ve sorumluluklarını veya yasal velayetini devreden mahkeme emri  ibraz edilmeli veya
    (iv) Doğum belgesinde kayıtlı ebeveynlerden birinin ölümü durumunda, vefat eden ebeveynin ölüm belgesi ibraz edilmelidir.
    (v) Seyahat etmeyen ebeveynin muvafakatname vermediği durumlarda, yasal olarak boşanmış çiftlerin de mahkeme emri ibraz etmeleri gerekmektedir.
     
    Her iki ebeveynin de vefat ettiği ve çocuğun bir akrabası veya anne/babasının başka bir yetişkin yakını ile beraber seyahat ettiği durumlarda, çocuğa refakat eden kişi çocuk ile beraber Güney Afrika Cumhuriyeti’ne girdiğini veya Güney Afrika Cumhuriyeti’nden ayrıldığını Genel Müdürlüğe onaylatmalıdır.

    Açıklayıcı not:
    Muvafakatname tarihi seyahat tarihinden en fazla 3 ay öncesi olabilir.

    Biyolojik ebeveyni olmayan yetişkinlerle seyahat eden çocuklar için gerekenler:
    (i) Yetişkin çocuğun doğum belgesinin bir kopyasını ibraz etmelidir.
    (ii) Çocuğun ebeveynlerinin veya yasal velisinin ilgili kişinin çocuk ile seyahat edebileceğine dair muvafakatnamesi ibraz edilmelidir.
    (iii) Çocuğun ebeveynlerinin veya yasal velisinin kimlik doküman ya da pasaport kopyaları ile
    (iv) Çocuğun ebeveynlerinin veya yasal velisinin iletişim bilgileri ibraz edilmelidir.
     
     
    Her iki ebeveynin de vefat ettiği ve çocuğun bir akrabası veya anne/babasının başka bir yetişkin yakını ile beraber seyahat ettiği durumlarda, çocuğa refakat eden kişi çocuk ile beraber Güney Afrika Cumhuriyeti’ne girdiğini veya Güney Afrika Cumhuriyeti’nden ayrıldığını Sınır Polisine onaylatmalıdır.

    Herhangi bir yetişkin ile beraber seyahat etmeyen çocuklar için gerekenler:

    (i) 18 yaşından küçük kişilerin Güney Afrika’ya giriş ve çıkışlarında seyahat edebilmesi için anne ve babanın veya tek olarak ya da yasal varisinin bir mektup veya açıklama sunması gerekmektedir.
    (ii) Eğer anne ve babanın biri bu belgeyi sunuyorsa, kendisinin tamamen vasilik hakkına sahip olduğunu gösteren mahkeme kararını da sunması  gerekmektedir.
    (iii) Güney Afrika’da çocuğun kalacağı yerin ve çocuğu karşılayacak yetişkinin ikamet adresini ve iletişim bilgilerini içeren bir mektup ibraz edilmelidir.
    (iv) Güney Afrika’da çocuğu alacak kişinin kimlik kartı veya geçerli pasaport ve vize veya kalıcı oturum izni kopyası ibraz edilmelidir.
    (v) Çocuğun ebeveynlerinin ya da yasal velisinin iletişim bilgileri ibraz edilmelidir.
     
    2005 yılı Çocuk Yasasında tanımlanan özel bakım altında olan çocuklar için gerekenler:
     
    Güney Afrika Cumhuriyeti’nden çıkış yapmadan önce, Çocuk Yasası’nın 169. Bölümünde öngörülen şekilde çocuğun ikamet ettiği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden alınan izin kâğıdının onaylı bir kopyası ibraz edilmelidir.

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık Güney Afrika’ya girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Gezi boyunca musluk suyu içmemenizi yalnızca ilk kez sizin tarafınızdan açılacak şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz.
    Vize Bilgileri Güney Afrika Cumhuriyeti Türk vatandaşlarına vize uygulamamaktadır.
    Uçuş Süreleri İstanbul - Cape Town: 13 saat 10 dakika Johannesburg - İstanbul: 9 saat 30 dakika
    Para Birimi Güney Afrika’nın para birimi South African Rand’ıdır (ZAR). 1 USD yaklaşık 8,5 ZAR, 1 Euro ise yaklaşık 11 ZAR’dır. Yanınıza her iki para biriminden de alabilirsiniz ancak USD’nın 2000 yılı ve sonrası basılmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde döviz büro-ları parayı daha düşük bir kurla bozmak istiyorlar.
    Saat Dilimi Türkiye ile Güney Afrika arasında saat farkı bulunmamaktadır.
    Telefon Kullanımı Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.
    Kıyafet ve Gerekli Eşyalar Yanınıza kolay giyip çıkarabileceğiniz mevsim sıcaklıklarına uygun (mont,kazak vb.) kıyafetler almanızı öneririz.
    Yemek Kültürü Güney Afrika’da, genel anlamda Malezya ve Avrupa mutfağından esinlenerek kendilerine karma bir mutfak kültürü oluşturmuşlardır. Sofralarından taze sebze ve meyve eksik olmaz.
    Elektrik Güney Afrika’da elektrik 220/230 volttur ve M tipi üçlü yuvarlak kalın prizler kullanılmaktadır. Prizlerin örnekleri http://www.iec.ch/worldplugs/typeM.htm sitesinden görülebilir.
    Alışveriş Dünyanın en büyük altın madenlerinin bulunduğu ve en çok altın üreten ülkesi olan Güney Afrika’da, alışveriş için akla gelecek ilk ürün mücevherdir. Mücevher mağazalarında çok güzel ve özel tasarımlı takıları bir arada bulabilirsiniz. Ayrıca pazarlarda yöre halkının yapmış olduğu heykeller, oyma işi tahta ürünler, el işi deri malzemeler ve cam yapımı ustaların ellerinden çıkan cam ürünlerini satın alabilirsiniz.

    Gençaystar Turizm havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Gençaystar Turizm sorumlu tutulamaz. Gençaystar Turizm gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Gençaystar Turizm, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Gençaystar Turizm  sorumlu tutulamaz. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir.


    İptal Şartları
    https://gencaystar.com.tr/guney-afrika-turu
    Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
    Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
    08504412525


    Bu çıktı 19.04.2024 17:43 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.