Yunanistan Vize Bilgileri / Vize detaylarını görüntülemek istediğiniz ülkeyi seçiniz.

Acentemiz Hakkında

Acentamız 26 yıldır kendi operasyonları için hizmet veren A Grubu seyahat acentasıdır.

YARDIMCI OLALIM

Aradığınız tatili bulamadınız mı? Bizi arayın veya aranma talebi bırakın yardımcı olalım

08504412525
Biz Sizi Ayaralım

Yunanistan Vize Bilgileri

Vize Bilgileri

Örnek vize başvuru dosyası

İşverenler için Vize Başvurusu

• Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Son 3 aylık işletilmiş ve işlenme tarihi 5 günden eski olmaması kaydıyla Banka hesabı ıslak imzalı, kaşeli veya orijinal banka hesap cüzdanı (fotokopi kabul edilmiyor) // Banka görevlisinin imza sirküleri de olacak.
• 4A barkodlu sigorta hizmet dökümü (E-devlete giriş yaptıktan sonra arama butonuna “SGK Tescil ve Hizmet belgesi” olarak aratınca barkodlu/barkosuz seçeneğine ulaşılabilir.)
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Yeni tarihli orijinal faaliyet belgesi (Son 3 ay içerisinde alınmış)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Son tarihli vergi levhasının aslı (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Şirket imza sirküleri (imza sirkülerinin tarihi geçmemiş olacak ve çıkarılma tarihi ve geçerlilik süresi sirküde belirtilmesi gerekmektedir.)
• Uluslararası sağlık sigortası (Acentamızca temin edilmektedir.)
• Tam Vukuatlı Nüfus örneği (Adres bilgisi bulunmalı, nüfus dairesinden alınacak.)
• Pasaport Protokol Yazısı (Nüfus idaresinden alınacak..)
• Yurda giriş çıkış raporu (Emniyetten alınacak.. E-Devlet'ten alınabilir.)
 

Bordrolu Çalışanlar İçin Vize Başvurusu

• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Şirketin imza sirküleri (imza sirkülerinin tarihi geçmemiş olacak ve çıkarılma tarihi ve geçerlilik süresi sirküde belirtilmesi gerekmektedir.)
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Şirketin imza sirküleri (imza sirkülerinin tarihi geçmemiş olacak ve çıkarılma tarihi ve geçerlilik süresi sirküde belirtilmesi gerekmektedir.)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi, Uluslararası sağlık sigortası (İşe giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski, eski işe giriş bildirgesi ile beraber)
• 4A sigorta hizmet dökümü
• Son üç aylık bordro
• Son 3 aylık işletilmiş ve işlenme tarihi 5 günden eski olmaması kaydıyla Banka hesabı ıslak imzalı, kaşeli veya orijinal banka hesap cüzdanı (fotokopi kabul edilmiyor) // Banka görevlisinin imza sirküleri de olacak.
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Tam Vukuatlı Nüfus örneği (Adres bilgisi bulunmalı, nüfus dairesinden alınacak.)
• Uluslararası sağlık sigortası (Acentamızca temin edilmektedir.)
• Pasaport Protokol Yazısı (Nüfus idaresinden alınacak..)
• Yurda giriş çıkış raporu (Emniyetten alınacak.. E-Devlet'ten alınabilir.)
 

Ev Hanımları İçin Vize Başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Gayrimenkul tapu fotokopisi, Uluslararası sağlık sigortası
• Son 3 aylık işletilmiş ve işlenme tarihi 5 günden eski olmaması kaydıyla Banka hesabı ıslak imzalı, kaşeli veya orijinal banka hesap cüzdanı (fotokopi kabul edilmiyor) // Banka görevlisinin imza sirküleri de olacak.
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
• Tam Vukuatlı Nüfus örneği (Adres bilgisi bulunmalı, nüfus dairesinden alınacak.)
• Uluslararası sağlık sigortası (Acentamızca temin edilmektedir.)
• Pasaport Protokol Yazısı (Nüfus idaresinden alınacak..)
• Yurda giriş çıkış raporu (Emniyetten alınacak.. E-Devlet'ten alınabilir.)
 

Öğrenciler İçin Vize Başvurusu

• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
• Öğrenci belgesi
• Tam Vukuatlı Nüfus örneği (Adres bilgisi bulunmalı, nüfus dairesinden alınacak.)
• Uluslararası sağlık sigortası (Acentamızca temin edilmektedir.)
• Pasaport Protokol Yazısı (Nüfus idaresinden alınacak..)
• Yurda giriş çıkış raporu (Emniyetten alınacak.. E-Devlet'ten alınabilir.)
 

Emekliler İçin Vize Başvurusu

• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Emekli cüzdanı fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Son 3 aylık işletilmiş ve işlenme tarihi 5 günden eski olmaması kaydıyla Banka hesabı ıslak imzalı, kaşeli veya orijinal banka hesap cüzdanı (fotokopi kabul edilmiyor) // Banka görevlisinin imza sirküleri de olacak.
• Tam Vukuatlı Nüfus örneği (Adres bilgisi bulunmalı, nüfus dairesinden alınacak.)
• Uluslararası sağlık sigortası (Acentamızca temin edilmektedir.)
• Pasaport Protokol Yazısı (Nüfus idaresinden alınacak..)
• Yurda giriş çıkış raporu (Emniyetten alınacak.. E-Devlet'ten alınabilir.)
 

ÖNEMLİ NOTLAR + Ayrıca Yukarıdaki Bilgilere İlave Olarak

√ Yeni çekilmiş, rötuşsuz ve arka fonu beyaz 2 adet 35x40 ölçülerinde Biometrik + N.cüzdanı fotokopisi
√ Tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
√ Evli olan bayanların evlilik tarihinden itibaren eski kızlık soy ismi geçen pasaport ile vize başvurusu kabul edilmeyecek
√ Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır. (37.madde ve son sayfa iki imza) Ev adresi, cep telefonu, mail adresini A4 kağıtta evrak listesinin içerisine konulmasını rica ederiz.
√ Banka hesap cüzdanı mutlaka son 3 aylık ve 5 günden eski olmaması kaydıyla hesap hareketini gösteren ve hesabında en az 6-7 bin lira bakiye olan hesap olmalıdır.
√ İtalya vekaletname imzalı (hem Türkçe hem de İngilizce bölüm sadece imzalanması gerekmektedir.)
√ Konsolosluklar, eksiksiz evrak teslimi yapılsa bile misafiri şahsen görmek isteyebilirler. Böyle bir durumda randevu bilginiz acentemiz tarafından size iletilecektir.
√ Ankara’daki elçiliklerin hepsi işyeri evrakları arasında “oda kayıt belgesi” ve “tam vukuatlı nüfus kayıt örneği” istemektedir.
√ Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamaz.
√ PASAPORTUNUZ YENİLENMİŞ VE ESKİ PASAPORTUNUZDA İLGİLİ KONSOLOSLUĞA AİT VİZE MEVCUT İSE ESKİ PASAPORTUNUZU DA BELGELER İLE BİRLİKTE VERMENİZ YARARLI OLACAKTIR.
√ Vize alımı konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Seyahat acentesi müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.
√ Schengen ülkeleri için vize başvurusu yaparken 22 Eylül 2014 sonrası parmak izi vermemiş olan her misafir aracı kuruma şahsen gelerek parmak izi vermek zorundadır.
√ İzmir Konsolosluğu; Seyahat süresi 3 gün ile 7 gün arasında ise; 10 günlük seyahat sağlık poliçesi istemektedir.
√ Okuldan yeni tarihli İngilizce orijinal öğrenci belgesi (Devlet okulları İngilizce belge veremedikleri için İngilizce’ye çevrilip Noter tasdikli olarak alınması gerekmektedir)
√ 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname (Anne baba ile seyahat ediyor olsa bile muvafakatname-TÜRKÇE),