Uçakla Gap Masalı Turu Tur Programı

ERKEN REZERVASYON FIRSATI
ODA BAŞI 200 ₺ İNDİRİMLİ SÜPER FİYAT!

ADIM ADIM GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

SUNEXPRESS HAVA YOLLARI İLE GAZİANTEP ERKEN GİDİŞ, GAZİANTEP GEÇ DÖNÜŞ

Uçakla 3 Gece 4 Gün GAP MASALI TURU

GAZİANTEP, HALFETİ, ADIYAMAN, KAHTA, NEMRUT GÜN BATIMI, ADIYAMAN, HASANKEYF, MİDYAT, MOR GABRIEL MANASTIRI, MİDYAT / MARDİN, GÖBEKLİTEPE, HARRAN, ŞANLIURFA
(GELENEKSEL SIRA GECESİ), GAZİANTEP MOZAİK MÜZESİ 

TAMAMI 4*-5*OTELLER, BÖLGE’NİN EN İYİ TESİSLERİ AYRICALIĞI
PROFESYONEL GAP BÖLGESİ REHBERLERİ EŞLİĞİNDE

RAMAZAN BAYRAMI ÖZEL
14-17 HAZİRAN 2018 3 GECE 4 GÜN (Turumuz Dolmuştur.)

 

Bu turumuz size uymadıysa Gap ve Doğu kategorisindeki diğer turlarımızı listelemek için Tıklayınız...

ERKEN REZERVASYON KADEMELİ FİYAT ARTIŞI HAKKINDA BİLGİLENDİRME
Erken Rezervasyon İndirimlerimiz her tur hareketi için belirli kontenjan için belirlenmiştir. Kontenjanlar doldukça fiyatlar artış gösterecektir. Turu satın alırken satın alacağınız tarihin fiyatını ayrıca kontrol etmenizi rica ederiz. Kontenjan dolduğu takdirde son kayıt tarihinden önce acentamız tarafından sonlandırılacaktır. Web sayfalarımızda ve sistemlerimizde yayınlanan fiyatlar esas alınacaktır.

Kalkış Yerleri: 04.00 - İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar
Gezilecek Yerler: GAZİANTEP, HALFETİ, ADIYAMAN, KAHTA, NEMRUT GÜN BATIMI, ADIYAMAN, HASANKEYF, MİDYAT, MOR GABRIEL MANASTIRI, MİDYAT / MARDİN, GÖBEKLİTEPE, HARRAN, ŞANLIURFA (GELENEKSEL SIRA GECESİ), GAZİANTEP MOZAİK MÜZESİ
PROGRAM
1 Gün: İZMİR – GAZİANTEP – HALFETİ – ADIYAMAN – KAHTA – NEMRUT GÜN BATIMI

Sabah 04:00 ‘da İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI İç hatlar Terminalinde oluyor ve TC kimliklerimiz ile birlikte SUNEXPRESS HAVA YOLLARI ‘nın kontuarlarından check-in ve bagaj işlemlerimizi tamamlıyoruz. SUNEXPRESS HAVA YOLLARI ‘na ait XQ9192 sefer sayılı Saat: 06:00 uçuşu ile GAZİANTEP ‘e uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. 2 saate yakın süren yolcuğumuz sonrasında havalimanına iniyor, rehber ve aracımız ile buluşuyoruz. Rehberimizin yönlendirmesiyle aracımızdaki yerlerimizi alarak GAZİANTEP MERKEZ ‘e doğru yol alıyoruz. Turumuz öncesinde (ekstra) kahvaltı molası vererek, GAZİANTEP ‘e özgü bir öğün geçirme şansına erişiyoruz. Kahvaltı sonrasında, Gaziantep’e veda ederek, bu kez Fırat’ın suları altındaki Saklı Cennetin Kayıp Kenti HALFETİ ’yi keşfe gidiyoruz. Sakin (CITTASLOW) Kentimizin; geçmişten günümüze olan hikâyesini BİRECİK BARAJI ’nda sakince yapacağımız tekne turumuz(ekstra) sırasında dinliyoruz.  Sular altındaki evlerini, ağaçlarını hatta camilerini izlerken hep birlikte geçmişi hayal ediyoruz. “Fırat’ın suyundan, Halfeti’nin havasından ve toprağından ayırmayın beni diyen!” Dünyaca ünlü SİYAH GÜL ’ün de yetiştiği topraklardan ayrılarak, ADIYAMAN ‘a doğru yol alıyoruz. Otelimize yerleştikten sonra, dileyen misafirlerimiz ile birlikte KÂHTA ’ya ulaşarak bizi bekleyen minibüslerimize geçiyor ve Kommagene ’liler için önemli bir kutsal alan olan KARAKUŞ TÜMÜLÜSÜ ’ne gidiyoruz. Kral Antiochos Theos ’un yerine geçen oğlu II.Mithridates ’in annesi ISIAS için yaptırdığı ANIT MEZAR’ ın da bulunduğu Karakuş’tan eski adıyla CHABINAS olan şimdiki adıyla Cendere suyu üzerine kurulu Roma ’lıların yaptığı en geniş 2.köprü olan CENDERE KÖPRÜSÜ ’nde anlarımızı ölümsüzleştirdiğimiz fotoğraflarımızı çektikten sonra  2150 metre yüksekliği ile Dünyanın en yüksek Açıkhava Müzesi ve 8.Harikası olarak geçen NEMRUT DAĞI ’na çıkıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki NEMRUT Dağı’nda, yaklaşık 2000 yıldır güneşin doğuşu ve batışını bu yükseklikten izleyen dev heykelleri görüyor ve güneşin bizi ve dağı selamlamasına tanıklık ediyoruz. Antik dünyanın küçük ama inanç, kültür ve geleneklerinin bütünleştiği krallığı KOMMAGENE ’nin sırlarla dolu gizemli dünyasına olan yolculuğumuzu, güneşin bize son göz kırpışları ile bitiriyoruz. Keyifli ve dingin bir GÜNBATIMI ’nın ardından otelimize doğru hareket ediyoruz. Geceleme ADIYAMAN ‘daki otelimizde.



2 Gün: ADIYAMAN – HASANKEYF – MİDYAT – MOR GABRIEL MANASTIRI – MİDYAT / MARDİN

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra BATMAN ’a bağlı, Dicle Nehri’nin iki yakasını ayırdığı, Süryanice “KİFOS”, Osmanlıca “KAYALAR VE MAĞARALAR KENTİ” anlamındaki “HISN-I KEYFA” ya yani günümüzün HASANKEYF ’ine gidiyoruz. Hüzünlü kaderi ve çığlıklarına ortak olduğumuz kentteki ziyaretimiz sonrasında rotamızı bu kez MİDYAT ‘a çeviriyoruz. Süryani Kadim Cemaatinin ünlü ve büyük yapıtı, dünyanın ayakta kalan en eski Süryani Ortodoks Manastırı olan MOR GABRIEL (Deyrulumur) MANASTIRI ’nı keyifle ziyaret ediyoruz. Ardından gümüşün TELKÂRİ olarak ustalarının elinde dile geldiği MİDYAT ’da alışveriş için zaman aldıktan sonra otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz. Konaklama otelimizde. (Otel müsaitliğine göre bu akşam ki konaklama MARDİN ‘de verilebilir.)



3 Gün: MİDYAT / MARDİN – GÖBEKLİTEPE – HARRAN – ŞANLIURFA (GELENEKSEL SIRA GECESİ)

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Taşların Dile Geldiği Güneş’in Ülkesi MARDİN’e doğru hareket ediyoruz. Mardin’e ulaştığımızda; Mor Behnam ile kız kardeşi Saro adına yapılan KIRKLAR KİLİSESİ ’ni ziyaretimiz ile başlıyoruz keşfimize. Ardından Artuklu ’nun güzel eseri ABDÜLLATİF CAMİ ’ne gördükten sonra yörenin tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtan, arkeolojik ve etnografik eserlerinin de sergilendiği MARDİN MÜZESİ ’ne gidiyoruz. Taş işlemeleriyle ünlü, zamanın önemli eğitim kurumlarından ZİNCİRİYE MEDRESESİ ile ziyaretlerimizi tamamlıyoruz. Ardından günümüzden yaklaşık 12.000 yıl öncesine doğru zaman tünelindeki yolculuğumuzun durağı olan GÖBEKLİTEPE ’ye giderek; heyecan veren bilinen ve bilinmeyenlerine birlikte yolculuk yapıyoruz. Şu ana kadar bilinen verilere göre; İnsanoğlu ‘nun gözlerini ilk kez dünyaya açtığı tahmin edilen ve Dünya’nın İlk Tapınağı olan, Dünya’nın nefesini tutarak gelişmelerini izlediği bu noktadaki ziyaretimizin ardından yolculuğumuza ediyoruz. Tevrat'ta Hârân olarak, İncil’de aynı adla anılan bir kent olarak geçen, İslam tarihçilerinin ise kentin kuruluşunu Nuh Peygamberin torunlarından Kaynana veya İbrahim Peygamberin kardeşi Aran'a (Haran) bağladıkları HARRAN ’a gidiyoruz. Bölgenin iklim ve doğasıyla uyumlu, kendine özgü HARRAN EVLERİ ’ni ziyaret ederken, HARRAN KALESİ ’ni SURLAR’ ını ve tarihin en eski İSLAM ÜNİVERSİTESİ ’ni görerek ŞANLI şehrimiz ŞANLIURFA ’ya doğru yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Otelimize yerleşip akşam yemeğimizi aldıktan sonra dileyen misafirlerimiz ile birlikte (ekstra) Ariflerin söze geldiği, çırakların dize geldiği, şiirlerin saza geldiği SIRA GECESİ ’ne gidiyoruz. Ardından otelimize dönüyoruz. Konaklama URFA ‘daki otelimizde.



4 Gün: ŞANLIURFA – GAZİANTEP – MOZAİK MÜZESİ – İZMİR

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra BALIKLI GÖL (Aynzeliha ve Halil-ür Rahman Gölleri), RIZVANİYE CAMİ (Zulümiye Cami), MEVLİD İ HALİL KÜLLİYESİ VE HZ.İBRAHİM MAĞARASI, HALİ-ÜR RAHMAN CAMİ’ni ziyaret ederek güne başlıyoruz. Turumuzu tamamlayarak Güneydoğu Anadolu’nun en büyük, Türkiye’nin 8.ili ve Milli Mücadelemiz sırasında destan yazan “Gazi” ünvanlı şehrimiz GAZİANTEP ’e gidiyoruz. Dünyanın en büyük Mozaik Müzesi olan; Birecik Barajı suları altında kalan Zeugma Antik Kenti’nin muhteşem mozaiklerinin ve daha pek çok eserin sergilendiği dünya standartlarında müze olma özelliği ile de ön plana çıkan GAZİANTEP ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ ’ne gidiyoruz. Keyifli ziyaretimiz sonrası ilk durağımız müdavimlerini; şairlerin, yazarların ve düşünürlerin oluşturduğu, Antep Harbi’nden Tasavvuf Söyleşilerine kadar pek çok sohbete tanıklık eden Türkiye’nin en eski kahvehanelerinden ünlü TARİHİ TAHMİS KAHVESİ oluyor. Ardından yürüyerek sokaklarında Antep’in çarşılarını geziyoruz. BAKIRCILAR ÇARŞISI, ZİNCİRLİ BEDESTEN, İMAM ÇAĞDAŞ, BÜYÜK PASAJ ‘da yöresel ürünlerinden almak, ünlü baklavasının tadına bakmak için serbest zaman kullanıyoruz. Sonrasında GAZİANTEP ‘den ayrılmadan GAZİANTEP ‘e özel bir akşam yemeği molası almayı ihmal etmiyoruz. (Akşam yemeği molası ekstra) Turumuzun bitiminde GAZİANTEP HAVALİMANI ‘na transfer oluyoruz. SUNEXPRESS HAVA YOLLARI ‘na ait XQ9229 sefer sayılı Saat: 22.25 uçuşu ile İZMİR ‘e dönüş yapıyoruz. 2 saat süren yolculuğumuz sonrasında tekrar karşılaşmayı ümit ederek vedalaşıyoruz. Görüşmek üzere.

Uçuşlar Hakkında Önemli Bilgi: Uçuş detayları tur programında turun hazırlandığı gün hava yolundan alınarak bilgi amaçlı verilmiştir. Uçuş kodları ve uçuş saatleri değişebilir. Lütfen turdan önce acentanızdan doğru uçuş kodlarını ve saatlerini edininiz.

Uçaklı Turlar Hakkında Önemli Bilgilendirme; Uçaklı turlarımızda Acentamız Havayolu ile grup anlaşması yaptığı için, PNR tüm grup için oluşturulmuştur. Check-In yapmak için ilgili tarihte ilgili buluşma saatinde TC Numaralarınızın bulunduğu kimlik kartı & PASAPORT ile havayolunun Check-In kontuarından gerçekleştirebilirsiniz. Acentamız ayrıca bilet çıktısı ve PNR bilgisi vermemektedir. Turdan 1 gün önce uçuş detayları yolcularımız için paylaşılmaktadır.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • SUNEXPRESS HAVA YOLLARI ile Gaziantep Erken Gidiş, Gaziantep Geç Dönüş Ekonomi Sınıf Uçak Bileti
  • Lüks Araçlarla Ulaşımlar ve Tüm Turlar
  • Oteller ’de 3 GECE Yarım Pansiyon Bazında Konaklama
  • Oteller ’de 3 Akşam Akşam Yemeği
  • Oteller ‘de 3 Sabah Kahvaltısı
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENCAYSTAR Güvencesi
  • Mesleki Sorumluluk Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Kaptan ve Rehber Bahşişleri
  • Nemrut Dağı ‘na Ulaşım (Minibüslerle…)
  • Geleneksel Urfa Sıra Gecesi (İkramlı…)
  • Halfeti Tekne Turu Aktivitesi (İsteğe bağlı…)
  • Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 10 ₺
  • (65-80 Yaş Arası 20 ₺ olarak hesaplanmaktadır…)


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İzmir Hava Alanı (04:00)
Notlar

OTELLER HAKKINDA BİLGİ

  • 1.GECE : ADIYAMAN (4*Grand İsias Hotel Adıyaman veya 4*Rabat Hotel Adıyaman v.b.-) http://www.rabatresorthotel.com.tr
  • 2.GECE : MARDİN/MİDYAT (5*Matiat Hotel Midyat v.b.-) http://www.matiat.com.tr
  • 3.GECE : ŞANLIURFA (5*Dedeman Hotels, Urfa v.b.-) http://www.dedeman.com
  • ..veya ile belirtilen oteller dönemlere göre değişiklik göstermektedir. Tur hareket tarihinden bir hafta önce otel isimlerini acentanızdan teyit edebilirsiniz.

 

TUR HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER

  • Çocuk indirimlerimiz bir odada konaklayan 2 yetişkin ile birlikte sağlanır. 1 Yetişkin yanında çocuk indirimi verilmemektedir. 1 Oda da sadece 1 çocuk için indirim sağlanmaktadır.
  • 1 Oda için 3. Kişi ek yatak olabilir, orijinal yatak sözü verilmemektedir. Ancak otelin müsaitliğine göre rica edilebilir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Turun rehberi ve rehbere ait iletişim bilgisi turdan 1 gün önce SMS ile gönderilmektedir. Bunun haricinde bir bilgilendirme için aranmayacaksınız.
  • Tur otellerimiz Bölge’nin ve sınıfının iyi tesisleridir. Aynı kategori korunmak kaydı oteller değişebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • Turlarımız otobüs ile gerçekleştiği için turun çıkışı için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile acentamız turu iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda ödenen ücret ödendiği şekilde iade edilecektir.
  • GENCAYSTAR, tur programını bayram yoğunluğu, yağmur, yağış ve ön görülemeyen sebeplerle güzergâhında değişiklik yapabilir. Lütfen tur programının güncen sirküsünü 48 saat evvel acentadan edininiz.
  • Tüm yolcularımızı araca bindikleri noktaya bırakıyoruz. Ayrıca duraklama yapılmamaktadır.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

 


İptal Şartları
https://gencaystar.com.tr/ucakla-gap-masali-turlari
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 29.03.2024 16:43 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.