FLEX BAYRAM - Uçakla Karadeniz ve Yaylalar Turu Tur Programı

UÇAKLA & PEGASUS (BAYRAM)
KARADENİZ & YAYLALAR

BAYRAM: 31 AĞUSTOS-03 EYLÜL 3 GECE 4 GÜN

ERKEN REZERVASYON 1.KATEGORİ KOLTUKLARIMIZ TÜKENDİ. 1099 TL
SATIŞLARIMIZ 1149 TL 2.KATEGORİ ERKEN REZERVASYON FİYATLARINDAN DEVAM EDİYOR.

AYDER YAYLASI & ZİGANA YAYLASI & UZUNGÖL YAYLASI
PEGASUS HAVA YOLLARI İLE TRABZON GİDİŞ & DÖNÜŞ

Trabzon, Hamsiköy, Zigana Yaylası, Sürmene, Uzungöl Yaylası, Uzungöl Üst Yaylalar, Rize, Gündoğdu, Arhavi, Hopa, Gürcistan Batum, Ardeşen, Çamlıhemşin, Ayder Yaylası, Fırtına Vadisi, Ayder Üst Yaylalar

Kalkış Yerleri: 10.00 - İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali
Gezilecek Yerler: Trabzon\'dan Batum\'a kadar adım adım Karadeniz
PROGRAM
1 Gün: 31 Ağustos 2017 – Perşembe // İzmir, Trabzon, Hamsiköy, Zigana Yaylası

Saat: 10.00‘da Adnan Menderes Havalimanı‘da oluyor, PEGASUS HAVA YOLLARI PC3240 sefer sayılı Saat: 11.25 uçuşu için check-in işlemlerimizi tamamlıyoruz. 2 saat’e yakın süren yolculuğumuzu sürdürüyor, Trabzon havalimanı’na inişimizi gerçekleştiriyoruz. Bizi bekleyen rehber ve aracımıza yerleşiyoruz. Şehri tepeden gören Soğuksu semtine çıkıyor ve Ata’mızın Trabzon’a gelişleri sırasında konakladığı ATATÜRK KÖŞKÜ ‘nü ziyaret ediyoruz. Ardından Trabzon’a özgü gümüş işleme sanatı örneği olan “KAZAZİYE” (hasır bilezik) hakkında bilgi almak için sunuma gidiyoruz. Sonrasında ise otobüsteki yerimizi alarak Sonrasında Zigana Dağları’nın büyülü coğrafyasına doğru yolculuğa çıkıyoruz. HAMSİKÖY’de kısa bir sütlaç molası vererek Zigana’daki yayla tesisindeki otelimize yerleşiyor ve yöresel eğlence eşliğinde akşam yemeğimizi alıyoruz. Konaklama Zigana Yaylası’ndaki otelimizde.



2 Gün: 01 Eylül 2017 – Cuma // Zigana Yaylası, Sürmene, Uzungöl Yaylası, Rize, Gündoğdu, Hopa

Sabah kahvaltımızı yaylada aldıktan sonra, Zigana Yaylası’na veda ediyoruz. Öncelikle sabah çaylarımızı ÇAY FABRİKASI’nda içiyoruz. Çayın yapraktan dönüşüm hikayesine şahitlik ettikten sonra bu kez SÜRMENE’ye giderek yöreye özgü SÜRMENE BIÇAĞI’nı tanımaya gidiyoruz.  Ardından Of, ÇAYKARA yolunu takip ederek doğa harikası UZUNGÖL’e ulaşıyoruz. Yaklaşık 1090 m. yükseklikteki etrafı tamamen çam ormanlarıyla kaplı vadinin tam ortasında bulunan bu ünlü yaylanın büyüleyici manzarasına tanıklık ediyor ve kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra öğle yemeğimizi alıyoruz. Ardından dileyen misafirlerimiz ile (EKSTRA TUR: Uzungöl Üst Yayla Turu) bizi bekleyen minibüslerimizle üst yaylalar gezimize başlıyoruz. Derin vadileri, bulut denizlerini ve Uzungölü tepeden seyredeceğimiz gezimizde Lustra ve Karaster yaylalarının etkileyici manzaralarına tanıklık ediyoruz. Uzungöl’e tekrar inerek veda ediyor ve bir tarafta Karadeniz, diğer tarafta Doğu Karadeniz Dağları’nın eteklerine kurulmuş yerleşimleri geçerken fındık ve çaylıklarda çalışan Karadeniz İnsanı ’nın çalışkanlığına ve günlük yaşamına şahitlik ediyoruz. Sonrasında Rize üzerinden Gündoğdu’ya ulaşıyoruz. Yöre halkına zor zamanlarında geçim kaynağı olan tezgahlarında dokuyarak elinin emeğini, gözünün nurunu akıttığı Ünlü Rize Bezi’ni tanımak için atölyeye gidiyoruz. Sonrasında alışverişi için serbest zaman kullanıyor ve Çayeli, Pazar, Fındıklı, Arhavi üzerinden HOPA’ya ulaşıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama HOPA’daki otelimizde.



3 Gün: 02 Eylül 2017 – Cumartesi // Hopa, Batum, Ardeşen, Çamlıhemşin, Fırtına Vadisi, Ayder Yaylası

Sabah kahvaltımızı yayla tesisimizde aldıktan sonra kısa bir yürüyüş sonrası Hopa üzerinden Sarp’a ulaşıyoruz. Sınır Kapısı’ndaki geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Gürcistan’a giriş yapıyoruz. İlk olarak evli çiftlere de şans getirdiğine inanılan Saint Andrew Heykeli’ni görerek Gonio Sahilleri boyunca yolumuza devam ediyoruz. Panoramik turumuz boyunca; ülkemiz topraklarında doğan Çoruh Nehri’ni, Gönye Kalesi’nin ardından Batum Merkez’e ulaşıyoruz. Katedrali, Şehir Parkını, Medea Anıtını, Tiyatro Meydanı’nı geziyoruz. Panoramik olarak görme fırsatı yakalayacağımız ters süt şişesi şeklinde yapılan (sütün saflığının temizliğinin dürüstlüğünün içine aktığının göstergesi) Adalet Binası’ndan, içine yerleştirilen öğelerin bile ters çevrildiği White Restaurant’a, masallar ülkesindeki şatoları andıran Otel ve Kamu Binaları’na kadar bizleri mimarisi ile büyüleyecek Batum’a veda ediyoruz. Sarp Sınır Kapısı’nda geçiş işlemlerini tamamlayarak ülkemize giriş yapıyoruz.  Sıradaki durağımız Karadeniz Yaylaları içerisinde en keyiflilerinden birisi olan Ayder Yaylası. Çamlıhemşin’den sonra Hala Deresi’ni takip ederek, 1350 mt yükseklikteki Ayder Yaylası‘na çıkıyor ve Ayder Yaylası’na varışımızın ardından, Gelin Tülü Şelalesi’ni görüntülüyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeğini otelimizde aldıktan sonra, dileyenlerle yayla yürüyüşleri yapabiliriz. Konaklama Ayder Yaylası’ndaki otelimizde.



4 Gün: 03 Eylül 2017 – Pazar // Ayder Yaylası, Fırtına Vadisi, Ayder Üst Yaylalar, Trabzon, İzmir

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra; Doğu Karadeniz’in eşsiz güzelliklerini keşfe devam ediyor ve bu rüyayı muhteşem doğasıyla büyülemeye devam edecek olan Fırtına Vadisi’ne giderek devam ettiriyoruz. Ardından dileyen konuklarımızla minibüslerle (EKSTRA TUR: Ayder Üst Yayla Turu) vadinin gizemli güzelliğini keşfe çıkıyoruz. KONAKLAR MAHALLESİ’nde bölgenin en eski “TAŞ KONAK”ını görüntüledikten sonra, ekran başında bizleri doğası ile büyüleyen SEVDALUK dizisinin çekimlerinin yapıldığı köye gidiyoruz. Ardından yine bölgenin en eski taş köprülerinden ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ (ŞENYUVA KÖPRÜSÜ)‘nü görüyor, doğanın güzelliğine, Fırtına’nın sesine şahitlik ediyoruz. Sonrasında Karadeniz ev yaşamını bizlere her haliyle hissettirecek MOLLAVEYİS KÖYÜ’nde Konakta çay molası veriyoruz. Daha sonra yeryüzündeki cenneti keşfe devam ediyor ve ZİL KALE’ye doğru vadide ilerliyoruz. Kale hakkında bilgi aldıktan sonra bu kez cennetten gelen sese kulak veriyor; önce PALOVİT ŞELALESİ’ni ardından da ÇAT VADİSİ’ndeki BULUT ŞELALESİ’ni görmeye gidiyoruz. Sonrasında Karadeniz’in yaşayan köylerini ziyaret etmeye başlıyoruz. Evleriyle ünlü YOLKIYI KÖYÜ’nü görüp, konakların görüntülerini fotoğrafladıktan sonra bölgenin sıradışı köyü ORTAN KÖYÜ’ne gidiyoruz. Köyün girişinden itibaren bizleri gülümseten ve şaşırtan tabelalarından, Karadeniz insanının zekasına, orijinal SERENDER (nayla) lerinden KARAYEMİŞ’lerine kadar bu küçük köyü keyifle ziyaret ediyor, vadiyi ve uzaktan görünen diğer köyleri izliyoruz.  Turumuz sonrası, yayladan ayrılarak Trabzon Havalimanı’na giderek, uçuş için gerekli işlemlerimizin PEGASUS HAVA YOLLARI’na ait PC3241 sefer sayılı Saat: 13.45 uçuşu ile ardından İzmir’e uçuyoruz. Yaklaşık 2 saat süren yolculuğun sonrasında İzmir’e ulaşıyoruz. Bir başka Karadeniz Rüyası’nda görüşmek dileğiyle vedalaşıyoruz. Hoşca kalın…

Uçuşlar Hakkında Önemli Bilgi: Uçuş detayları tur programında turun hazırlandığı gün hava yolundan alınarak bilgi amaçlı verilmiştir. Uçuş kodları ve uçuş saatleri değişebilir. Lütfen turdan önce acentanızdan doğru uçuş kodlarını ve saatlerini edininiz.

Uçaklı Turlar Hakkında Önemli Bilgilendirme; Uçaklı turlarımızda Acentamız Havayolu ile grup anlaşması yaptığı için, PNR tüm grup için oluşturulmuştur. Check-In yapmak için ilgili tarihte ilgili buluşma saatinde TC Numaralarınızın bulunduğu kimlik kartı ile havayolunun Check-In kontuarından gerçekleştirebilirsiniz. Acentamız ayrıca bilet çıktısı ve PNR bilgisi vermemektedir. Turdan 1 gün önce uçuş detayları yolcularımız için paylaşılmaktadır.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • PEGASUS ile Trabzon Gidiş Dönüş Ekonomi Uçak Bileti
  • PEGASUS ile Tüm Uçuşlarda İkramlar
  • Lüks Araçlarla Ulaşım ve Çevre Gezileri
  • 3 Gece Oteller ’de ve Yayla Tesislerinde Konaklama
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltıları (3), Akşam Yemekleri (3)
  • Oteller ’de ve Yaylalarda Yöresel Eğlenceler
  • Ayder, Zigana, Uzungöl Yayla Ulaşımları
  • Otobüs içi İkramlarımız
  • Gürcistan, Batum Turu
  • Gençaystar Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Gençaystar Güvencesi
  • Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören Yeri, Milli Park Giriş Ücretleri
  • İlk Gün Yolda Alınan Sabah Kahvaltısı
  • Son Gün Alınan Akşam Yemeği
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Seyahat Sağlık Sigortası, İptal Güvence Paketi: 15,00 TL
    (65-80 Yaş Arası 30,00 TL Öder)
  • Yurtdışı Çıkış Fonu + Hizmet Bedeli: 15 TL + 1 TL
    (Batum için gereklidir. Kimlikle geçileceği için kapıda ödenir.)

    İSTEĞE BAĞLI EKSTRA YAYLA GEZİLERİMİZ;
    Ayder Yaylası: Üst Yaylalar ve Köy Turu: 40,00 TL
    Uzungöl Yaylası: Lustra Karaster Turu: 35,00 TL


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İzmir Hava Alanı (10:00)
Notlar

OTELLER VE KONAKLAMA YAPILAN TESISLER HAKKINDA BILGI

GÜRCİSTAN, BATUM GEÇİŞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

  • Batum’a sadece TC Nüfus cüzdanı ile geçilebilmektedir. Yıpranmış, Tc Numarası bulunmayan kimlik ile geçiş yapılamamaktadır. Tur tarihleri süresince iki ülke arasında vizesiz ve pasaportsuz, kimlikle geçiş izni protokolünde değişiklik olması halinde acentamız programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
  • Anne ve babası ile birlikte olmayan ve BATUM’a geçmek isteyen 18 Yaş Altı misafirlerin, noter onaylı Muvafakatname almaları gerekmektedir. Aksi halde sadece annesi veya babası ile katılan 18 Yaş Altı kesinlikle geçiş yapamaz. Sadece
  • Anne ya da sadece babası ile seyahate çıkan çocuklar içinde noter onaylı Muvafakatname şarttır.
  • Kimliklerdeki deformasyona bağlı Gürcistan sınır geçişinde yaşanacak problemlerden acentamız sorumlu olmayıp, çözüm üretememektedir. Gürcistan bebek ve çocuk kimliklerinde fotoğraf şartı aramaktadır.
  • Şeker, Tansiyon veya Kronik rahatsızlıklar sebebi ile kullanılan ilaçların reçeteleri veya doktor raporları olmadan geçişi mümkün değildir.

TUR HAKKINDA NOTLAR / BİLGİLENDİRME / UYARILAR

  • Turumuzun süresi 4 gün 3 gece olup otel konaklaması 3 Gece’dir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • Tur fiyatlandırmasında yer alan koltuk ücreti 2 yetişkin ile birlikte katılım gösteren 0-6 yaş içindir.
  • Yayla gezilerinde günlük kıyafet için portatif el çantası veya sırt çantası bulundurulması tavsiye olunur.
  • Hava değişiklikleri tahmin edilemediğinden, şemsiye, yağmurluk ve kalın hırka bulundurulması tavsiye olunur.
  • Yayla yürüyüşleri için rahat ayakkabı ve spor giysiler seçilmesi tavsiye olunur.
  • Fotoğraf ve video makineleri için yedek pil ve hafıza kartı bulundurulması tavsiye olunur.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://gencaystar.com.tr/flex-bayram-ucakla-karadeniz-yaylalar-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 29.03.2024 16:46 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.