Moskova & St.Petersburg Turu Tur Programı

MOSKOVA – ST. PETERSBURG


Moskova (2) St.Petersburg (3)


Türk Havayolları Tarifeli Seferleri ile
5 Gece / 6 Gün

14 MART - 19 MART 2017
(BULUŞMA SAATİ 06:35, GİDİŞ SAATİ 09:35, DÖNÜŞ SAATİ 16:20)
29 NİSAN - 04 MAYIS 2017
24 HAZİRAN  - 29 HAZİRAN 2017 *** ŞEKER BAYRAMI ÖZEL *** BEYAZ GECELER ***
26 HAZİRAN - 01 TEMMUZ 2017 *** BEYAZ GECELER ***
11 TEMMUZ - 16 TEMMUZ 2017 *** BEYAZ GECELER ***
18 TEMMUZ - 23 TEMMUZ 2017 *** BEYAZ GECELER ***
25 TEMMUZ - 30 TEMMUZ 2017 *** BEYAZ GECELER ***
01 AĞUSTOS - 06 AĞUSTOS 2017
08 AĞUSTOS - 13 AĞUSTOS 2017
15 AĞUSTOS - 20 AĞUSTOS 2017

Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: Moskova, St.Petersburg
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Moskova

İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde siz değerli konuklarımızla saat 04:50’de buluşma ve bagaj – check-in işlemlerinin ardından THY’nın TK 413 sayılı seferi ile 07:50’de Moskova’ya hareket. 10:35’de Moskova’ya varış ve havalimanında karşılanmanın ardından özel aracımızla panoramik Moskova şehir turuna başlıyoruz. panoramik Moskova şehir turunda göreceğimiz yerler arasında Siyasi ve toplumsal çalkantılara sahne olmuş tarihi merkez Kızıl Meydan, burada yer alan soğan şeklindeki çok renkli kubbesi ile ilginç St. Basil Katedrali, Kremlin Sarayı, Bolşoy Tiyatrosu, Tverskaya Caddesi, Gorki Parkı, Novadieviçe Manastrı, Kuğu Gölü, Luzniki Stadyumu, Lenin Tepesi ve son olarak Moskova Üniversitesi panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitiminde otelimize transfer ve serbest zaman. Konaklama Moskova’da otelimizde. 



2 Gün: Moskova

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Kremlin ve Moskova Metrosu, Arbat ve Novodevichi (Nazım Hikmet’in Mezarı) Turlarına katılabilir. Tarih boyunca Rus liderlerine ve çarlarına ev sahipliği yapan Kremlin Sarayı’nın bir bölümü günümüzde hala Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından çalışma ofisi olarak kullanılmaktadır. İçerisinde katedral de barındıran bu saray, Rus tarihinin en önemli kararlarının alındığı bir karargah olmakla birlikte dünyanın en ağır çanına ve en büyük topuna da ev sahipliği yapmaktadır. Kremlin Sarayı’nı gördükten sonra Nazım Hikmet’in de mezarının bulunduğu Rusya’nın önemli isimlerinin gömüldüğü Novodeviçi Mezarlığı’nı ziyaret edeceğiz. Turumuzun sonunda özel aracımızla otele transfer. Geceleme otelimizde.   
Kremlin Turu: 50 € kişi başı  Moskova Metrosu, Arbat ve Novodevichi (Nazım Hikmet’in Mezarı) Turu : 35 €



3 Gün: Moskova - St.Petersburg

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından odaları boşaltma ve havalimanı transfer oluyoruz. Uçuşumuz yerel havayolları ile gerçekleşiyor. Karşılanmanın ardından  özel aracımızla St.Petersburg panoramik şehir turuna başlıyoruz. Moskova’dan sonra Rusya’nın ikinci büyük kenti olan St. Petersburg, aynı zamanda çok önemli bir sanat ve bilim merkezidir. Sanayi konusunda da çok önemli bir yere sahip olan St.Petersburg, ismini yaşamın hemen her konusunda tarih sayfasına yazdırmıştır. Rus Çarı I. Petro tarafından 1703 yılında kurulan şehrin panoramik turunda göreceğimiz yerler arasında 4.5 km.lik uzunluğu ve şehrin kalbinin attığı Nevski Caddesi, Kanlı Katedral, Avrora Gemisi, Bakanlık Binaları, Kış Sarayı ve Saray Meydanı bulunmaktadır. Tur sonunda arzu eden misafirlerimiz  rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Rus Gecesi turuna katılabilirsiniz. St.Petersburg’un en güzel restoranlarından Troika Restoran’da akşam yemeği ve muhteşem dans şovları izleyeme fırsatını kaçırmamalısınız. Geceleme otelimizde.
Rus Gecesi Turu: 85€



4 Gün: St.Petersburg

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek olan Hermitaj ve Peterhoff turuna katılabilirsiniz. Neva Nehrinin yanında bulunup Çarlık dönemine ait yaklaşık 4 milyon eseri barından, Dünya'nın ve Rusya'nın en büyük müzelerinden Hermitaj Müzesi, en çok tablo koleksiyonunun bulunduğu müze olması nedeni ile Guinnes Rekorlar Kitabı'na da girmiştir. Öğleden sonra Peterhoff turumuza devam ediyoruz. Bu turumuzda Finlandiya Körfezi'nde bulunan ve Petro'nun planlarını kendi çizdikten sonra İtalyan mimar Rastrelli'ye inşa ettirdiği yazlık sarayı görme imkanı bulacağız. Paris'teki Versailles'a rakip binası, 150 anıtsal çeşme ve 4 şelalenin süslediği bahçeleri ile muhteşem bir saray kompleksidir. II. Dünya Savaşı sırasında büyük zarar görmesine rağmen tüm ihtişamıyla ilk mimarisine sadık kalınarak restore edilmiştir.
Hermitaj Turu: 50€ kişi başı Peterhoff Turu: 60€ kişi başı



5 Gün: St.Petersburg

Sabah kahvaltısından sonra serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Kanal gezisi, Puşkin Çar Kasabası ve Peter & Paul turlarına katılabilirler. Kanal turumuzda rehberimiz eşliğinde St. Petersburg’u bir de kanallardan görerek, Neva Nehri’ne kadar uzanıyoruz. Tur bitiminde Puşkin Çar Kasabası turumuz için devam edeceğiz. 18. yy’da Katerina tarafından inşa ettirilen ve Çar Kasabası olarak anılan park, saray ve binalar kompleksi, 600 hektarlık bir alanı kaplayan bu kasabanın ana binası Katerina Sarayı’dır. Buradaki Amber Odası son derece ilgi çekici olmasına rağmen özellikle yaz aylarındaki yoğunluktan dolayı birçok turist tarafından ziyaret edilemiyor. Çarlık dönemi aristokrasinin çar ailesi ile buluştuğu bu ünlü kasabada aynı zamanda ünlü şair Puşkin`in eğitim gördüğü okul da yer alıyor. Turumuzun bitiminde dileyen misafirlerimiz ile Peter & Paul turumuza devam edeceğiz. Petro tarafından 1700’lü yıllarda St. Petersburg’da inşa ettirilen ilk yapı görülmeye değer bir görkeme sahip. Neva Nehri üzerinde kurulan kaledeki katedral ve içerisinde bulunan Romanov Hanedanları’nın mezarları birçok turisti buraya çekiyor. Şehrin en yüksek binası olan katedralin üstündeki melek, şehrin bir anlamda simgesi haline gelmiş durumda. Dostoyevski, Troçki ve Lenin’in kardeşi Aleksandre’ın da kaldığı ünlü kale zindanları yıllar içinde daha birçok ünlüyü ağırlamış.
Kanal Turu:30€ (kişi başı) Puşkin Çar Kasabası50€ (kişi başı) Peter&Paul Turu: 40€ (kişi başı)



6 Gün: St.Petersburg - İstanbul

Sabah kahvaltı sonrası serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte hava alanına transfer. THY’nin TK 402 sayılı tarifeli uçuşu ile saat 15:15’te İstanbul’a hareket ve saat 18:45’de İstanbul’a varış. Bir sonraki turumuzda buluşmak dileğiyle.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk  Havayolları Tarifeli seferi ile Istanbul’dan Moskova’ya gidiş  ve  St.Petersburg’dan İstanbul’a dönüş ekonomi sınıfı uçak biletleri
  • Havalimanı vergileri
  • St.Petersburg’da belirtilen kategori otelde  3 gece konaklamalar
  • Moskova’da belirtilen kategori otelde 2 gece konaklamalar
  • Sabah Kahvaltıları,
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
  • Panoramik St.Petersburg  şehir turu,
  • Panoramik Moskova  şehir turu,
  • Moskova – St.Petersburg arası uçak bileti ve havalimanı vergileri
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu 
  • Seyahat Sigortası  
  • Şahsi harcamalar, ekstra turlar ve  programda belirtilmeyen yemekler
  • Programda açıkça belirtilmeyen hizmetler
  • Rusya Vizesi ücreti (150€)
  • İç hat bağlantı İzmir - İstanbul - İzmir uçuşları (80€)


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık Rusya’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz
    Vize Bilgileri Umumi Pasaport sahibi iseniz veya hizmet veya Yeşil Pasaport sahibi olanların, Rusya’ya girebilmek veya transit geçebilmek için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize almanız gerekmektedir. Rusya vize ücreti 150€ ’dur
    Uçuş Süreleri İstanbul – Moskova  arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 2 buçuk saattir. St. Petersburg – İstanbul arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 3 saat 35 dakikadır.
    Para Birimi Rusya’da para birimi Rus Rublesidir  1 Ruble : 0,05 TL’dir. Yanınızda Dolar ve Euro bulundurmanızda fayda vardır.
    Saat Dilimi Türkiye ile Rusya arasında saat farkı bulunmamaktadır.
    Telefon Kullanımı Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.
    Kıyafet ve Gerekli Eşyalar Yaz sezonunda gidilecekse Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz.  Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.
    Yemek Kültürü Çin, Arap, Türk ve Fransız Mutfaklarından etkilenmiş olan Rus Mutfağı, çeşitlilik açısından çok zengindir. Birçok etnik grubun yaşadığı Rusya'da mutfak bölgelere göre değişkenlik gösterir.
    Elektrik Rusya’da elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.
    Alışveriş Şehir  merkezlerinde bulunan alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya satan küçük tezgahlardan alışveriş imkanı bulunmaktadır.

    MOSKOVA - ST.PETERSBURG / OTELLER

    ÖNEMLİ BİLGİLER

    Gençaystar Turizm havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 7 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Uçuş saatlerimizi bürolarımızdan öğrenebilirsiniz. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Gençaystar Turizm sorumlu tutulamaz. Gençaystar Turizm gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Gençaystar Turizm, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Gençaystar Turizm  sorumlu tutulamaz. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir. Gençaystar Turizm konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur. Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler gerekmektedir.Tur programında belirtilen ekstra geziler minimum 20kişi katılımı şartına göre düzenlenmektedir. Yeterli sayı tamamlanmadığı durumlarda yapılmamakta veya içerik ve maliyetler katılımcı sayısına göre düzenlenmektedir.


    İptal Şartları
    https://gencaystar.com.tr/moskova-st.petersburg-turu
    Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
    Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
    08504412525


    Bu çıktı 20.04.2024 16:40 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.